Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

GM Sunsa: Bender će dobiti priliku, na njemu je da je iskoristi

Hrvatski reprezentativac i prošle godine najmlađi igrač NBA lige – Dragan Bender, započinje svoju drugu sezonu u najelitnijem razredu košarke. Ekipe uzimaju zalet pred početak sezone, pripremne utakmice su već počele, dok regularni dio sezone kuca na vrata.

Nakon duge ljetne pauze, generalni menadžer Phoenix Sunsa Ryan McDonough dao je intervju za Bright Side Of The Sun u kojem je, između ostaloga, pričao i o Benderu te njegovom statusu u momčadi.

“Bio sam u Rumunjskoj za vrijeme grupne faze Eurobasketa i mislim da je Dragan izgledao vrlo dobro u obrambenom dijelu. Njegova visina i skočnost dolazili su do izražaja te je pokazao da može igrati obranu na više pozicija. Nisam gledao statistiku, ali mislim da je blokirao puno šuteva s obzirom na vrijeme provedeno na parketu. Što se tiče napadačke igre, volio bih da bude agresivniji”, rekao je McDonough.

19-godišnji Čapljinac igrao je na svih šest utakmica hrvatske reprezentacije, a za 15,4 minuta na parketu ostvario je prosjeke od 4,3 poena, 2 skoka, 1 dodavanja i 1,2 blokada. S obzirom da je bio debitant u seniorskoj reprezentaciji, njegov nastup GM ocjenjuje dobrim:

“Gledajući ukupnu sliku igrao je dobro. Velika je stvar za jednog 19-godišnjaka predstavljati svoju zemlju na velikom natjecanju. Mi smo sretni što je bogatiji za to vrlo vrijedno iskustvo i što je igrao protiv igrača poput braće Gasol, kao i protiv jako Rusije. Mi vjerujemo da će Draganu to biti od velike koristi.”

Benderova prva sezona nije puno odstupala od očekivanja koja su pred njega stavljena. Polako se prilagođavao na drugačiju igru i popunjeniji raspored, iako ga je ozljeda krajem sezone malo usporila. U Phoenixu su svjesni Draganovih kvaliteta, a ove će sezone pokušati malo ubrzati njegov razvoj.

“Ove sezone želimo pojačati tempo i ubrzati njegov napredak. Sada je jači nego prošle sezone i ima više samopouzdanja, a pokazao je i odlične razigravačke sposobnosti. Jako dobro pronalazi suigrače i ima dobar pregled igre. Sada će imati nešto više slobode i dobivat će više lopti u napadu za kreaciju igre. Tjeramo ga da nakon skoka u obrani ili ukradene lopte povuče napad i razigra nekog od suigrača”, dodaje generalni menadžer Sunsa.

“Važno je da Bender poveća agresivnost u igri na obje strane terena. Priliku za dokazivanje će sigurno dobiti, a sada je na njemu da je pravilno iskoristi”, zaključio je Ryan McDonough.

Vodeći ljudi Phoenixa znaju koliki se potencijal krije u rukama i nogama našeg mladog reprezentativca, a tijekom ove sezone Bender bi mogao podići svoj status u momčadi na jednu novu razinu. Ako ne bude ozbiljnijih ozljeda, ne sumnjamo da će Dragan dobro reagirati u ključnim trenucima i opravdati povjerenje čelništva.

Latest Posts

NE PROPUSTITE