Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Golden State izbacio Denver, Brooklyn izborio sedmu utakmicu

Košarkaši Golden State Warriorsa postali su tek treća momčad nakon Miami Heata i San Antonio Spursa koja je izborila konferencijsko polufinale. Warriorsi su 92:88 pobjedom eliminirali Denver s 4-2.

Golden State je u napetoj završnici upisao tijesnu pobjedu i izborio drugu rundu doigravanja po prvi put nakon šest godina čekanja. Denver je od posljednjih 26 utakmica regularnog dijela sezone dobio 23 i zauzeo treće mjesto Zapadne konferencije uoči doigravanja, no čini se da je ozljeda Danila Gallinarija u završnici učinila svoje.

Denver je odigrao očajnu šutersku utakmicu u kojoj je ubacio svega 34,7 posto šuteva iz igre, a samo je tricu gađao mizernih 25 posto. Osim Andrea Iguodale (24 koša, devet skokova, šest asistencije) nijedan drugi gostujući igrač nije bio odviše raspoložen u noćašnjoj utakmici. Tako je Ty Lawson ubacio 17 poena, a Wilson Chandler svega 11.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Andre Iguodala (24)
  • Asistencije: Deron Williams (11)
  • Skokovi: Andrew Bogut (21)
  • Ukradene lopte: Wilson Chandler (3)
  • Blokade: Joakim Noah (5)

Kod Warriorsa su svi više-manje bili involvirani u velikoj pobjedi, a ključnu je ulogu odigrao Australac Andrew Bogut, koji je upisao 14 poena, ali i 21 skok. Warriorsi su, iako igraju bez krilnog centra Davida Leeja (koji je doduše iznenadio sve odigrao jednu minutu), nadskakali Denver 55-45. Bogutu se odličnom utakmicom priključio i Stephen Curry s 22 poena, četiri skoka, osam asistencija, ali i čak sedam izgubljenih lopti.

Spomenimo da je kobna za Denver bila treća četvrtina koju je izgubio s 33:20, no usprkos -16 na početku posljednje dionice, Nuggetsi su imali veliku priliku da se u samoj završnici susreta vrate. Tako je 13 sekundi prije kraja najprije Chandler promašio “floater”, a nakon toga i “tip-in” poslije vlastitog skoka u napadu za poravnanje na 90:90. Golden State je nakon toga pogodio dva slobodna bacanja i izborio dvoboj protiv San Antonio Spursa.

Denverovu sudbinu nije doživio Brooklyn koji je na gostovanju kod Chicaga spasio meč-loptu, i vratio seriju, za odlučujuću 7. utakmicu, u Brooklyn. Netsi su slavili protiv bolešću izrešetiranih Bullsa, u napetoj završnici, s 95:92.

Naime, kompletan je susret zbog bolesti propustio Luol Deng, dok su Nate Robinson i Taj Gibson igrali pod temperaturom. Kirk Hinrich je pak izostao zbog ozljede lista noge.

No i takvi Bullsi se nisu predavali ni u jednom trenutku protiv, u takvoj situaciji, favoriziranih Netsa. Brooklyn je bio taj koji je vodio tijekom većeg dijela susreta, no Bullsi su u završnici imali priliku zaključiti seriju. Svaki put kada bi došli na poen zaostatka, Brooklyn bi izvukao neki koš “iz rukava” i vratio razliku na sigurnu udaljenost.

Imao je Chicago u posljednje dvije miute dvije prilike za poravnanje rezultata, no oba je puta neprecizan bio omaleni Robinson, koji je susret zaključio s 18 poena i četiri asistencije. Kod poraženih domaćina je Marco Bellineli bio najefikasniji s 22 poena, pet skokova i sedam asistencija.

No, s druge su se pak strane svi igrači Brooklyna upisali noćas u strijelce, koje su predvodili trojica najboljih igrača Netsa, Brook Lopez, Joe Johnson i Deron Williams, s po 17 poena. Williams je dodao i 11 asistencija.

Sedma odlučujuća utakmica igrat će se u Brooklynu već sutra (subota).

Latest Posts

NE PROPUSTITE