Sunday, December 10, 2023

ZADNJE OBJAVE

Golden State: Lov na Nenea ili Chrisa Paula

Golden State Warriorsi imaju solidnu ekipu sastavljenu od nekoliko mladih igraèa koji æe ih predvoditi u narednim sezonama. Prije poèetka nove sezone morat æe donijeti neke teške odluke, poput odabira koga ponuditi u zamjenu za Chrisa Paula te treba li se riješiti Biedrinsa kako bi se pokušalo dovesti Nenea.

Zaštiæeni igraèi:
Reggie Williams

Williams je tijekom lockouta imao epizodu u španjolskoj Caji Laboral no ondje se nije proslavio. Ima još jednu godinu ugovora s Warriorsima, ali i ostale ekipe se mogu natjecati za njega. Prošlu sezonu nije odigrao prema oèekivanjima, no Warriorsi bi ga mogli zadržati jer se on dobro uklapa u njihov run-and-gun sustav igre.

Nezaštiæeni igraèi:
Acie Law, Al Thornton, Vladimir Radmanoviæ

Law æe ostati cijelu sezonu u Europi igrajuæi za Partizan, Radmanoviæ je na zalasku karijere i Warriorsi ga neæe trebati dok bi za Thorntonom mogla biti veæa potražnja. Svake godine statistièke brojke su mu  sve slabije što je posljedica brojnih ozljeda, no ukoliko uspije ostati zdrav mogao bi biti dobro oružje s klupe neke ekipe, a ta ekipa bi mogla biti Golden State, ali i Denver koji je izrazio želju za njegovim uslugama.

Igraèi pod ugovorom:
David Lee, Monta Ellis, Andris Biedrins, Charlie Bell, Dorell Wright, Ekpe Udoh, Stephen Curry, Louis Amundson, Jeremy Lin

Glavni igraèi iz prošle sezone ostaju u ekipi, no možda ne zadugo. Warriorsi su jedni od kandidata za dovoðenje Chrisa Paula i na èelnicima ekipe je da odluèe koga æe ponuditi za njega. Morat æe odabrati žele li se riješiti Monte Ellisa ili Stephena Curryja, dvojice od svojih najboljih košarkaša. David Lee potpisao je dugogodišnji ugovor tako da bi on trebao biti siguran, a na krilnoj poziciji imaju sjajnog šutera Dorella Wrighta koji se preporodio dolaskom u Golden State.

Na draftu su 11. izborom uzeli šutera Klaya Thompsona koji æe odmarati Ellisa ili Curryja tijekom utakmica, a tu je još i Charles Jenkins koji može igrati na obje bekovske pozicije.

Ovo je uglavnom mlada momèad koja bi uz nekoliko solidnih pojaèanja mogla biti u borbi za doigravanje, no prvo se treba riješiti pitanje hoæe li glavnu rijeè u ekipi imati Ellis ili Curry. Na svim pozicijama imaju kvalitetne startere, no problem je s igraèima koji ulaze u igru s klupe, to je slaba toèka Warriorsa na èemu æe èelnici ekipe poraditi tijekom ovog prijelaznog razdoblja.

Kandidati za otpis ugovora:
Andris Biedrins, Charlie Bell

Biedrins ima još 3 godine ugovora za koje bi trebao primiti 27 milijuna dolara što je previše za ovako nekonstantnog igraèa koji zna odigrati vrlo dobro, a zna i potpuno razoèarati. Ukoliko bi Warriorsi doveli visokog slobodnog igraèa poput Nenea, tada bi to znaèilo siguran kraj Biedrinsa meðu Warriorsima. Charlie Bell æe teško dobiti minutažu na parketu sljedeæe sezone, no njegov ugovor svejedno iznosi 4 milijuna dolara. Ipak, to je zadnja godina njegovog ugovora tako da æe se njegova amnestija iskoristiti samo u krajnjoj nuždi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE