Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Golden State prodan za rekordnih 450 milijuna dolara

NBA momèad Golden State Warriorsa promijenila je vlasnika. Dosadašnji vlasnik Chris Cohan dogovorio je prodaju košarkaškog kluba za rekordnih 450 milijuna dolara.

Novi vlasnici su Joe Lacob, manjinski dionièar Boston Celticsa, te izvršni direktor multimedijske producentske kuæe Mandalay Entertainment Peter Gruber.

Nevjerojatno sam uzbuðen zbog ove prilike da budem novi èuvar ovog kluba s bogatom povijesti. To je ispunjenje mog sna. Peter i ja namjeravamo èiniti ono što znamo najbolje, stvarati i graditi. Naša je strast vratiti Warriorsima njihovu velièinu i uèiniti od momèadi kandidata za naslov koji æe sve navijaèe kluba uèiniti ponosnima“, rekao je Lacob.

Svota novca koju su Lacob i Gruber platili za kupnju Warriorsa nadmašila je dosad rekordnu prodaju nekog NBA kluba koju su držali Phoenix Sunsi iz 2004. godine. Tada je Robert Sarver platio za Sunse 401 milijun dolara.

Cijeli posao mora još službeno dobiti odobrenje (troèetvrtinsku veæinu glasova) Odbora vlasnika NBA klubova, a Lacob mora prodati svoj udio u vlasništvu Celticsa. Oèekuje se da bi posao i službeno trebao biti dovršen u rujnu.

Cohan je kupio Warriorse u sijeènju 1995. godine za cijenu od oko 119 milijuna dolara i otad je klub ušao u doigravanje samo jednom tijekom njegove vladavine. Bilo je 2007. godine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE