Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Golden State Warriorsi zaposlili NBA legendu na direktorskoj poziciji

Golden State Warriorsi će zaposliti svog bivšeg igrača Shauna Livingstona kao direktora igračkih poslova i angažmana, rekao je Livingston novinaru The Athletica Marcusu Thompsonu II.

Livingston je rekao da ovo radno mjesto za njega kao Afroamerikanca ima još veći značaj; prije njegovog zapošljavanja, sedam od osam vodećih rukovoditelja u odjelu košarkaških operacija Warriorsa bili su bijelci, napominje Thompson.

“Oduvijek sam želio krenuti tim putem”, rekao je Livingston. No, sa svime što se događa, sada ima još više svrhe u ovom poslu, iako mislim da je to uvijek imalo svrhe. Razumijem da sam možda jedini Afroamerikanac u uredu koji ovo radi. Istodobno, to što ću raditi taj posao će imati još veću svrhu, pogotovo što ću to raditi kao Afroamerikanac u trenutnoj situaciji.”

Livingston (35) će biti prvi Afroamerikanac na izvršnoj poziciji u front officeu Golden Statea još od Mitcha Richmonda, koji je bio direktor igračkog osoblja u organizaciji 2008. godine.

Livingston je igrao pet sezona u Warriorsima, od 2014. do 19., prije nego što je prije gotovo točno godinu dana najavio odlazak u mirovinu. Tijekom njegovog boravka u zaljevu, Warriorsi su pet puta uzastopno igrali NBA finale, pri čemu su osvojili tri puta naslov.

Prije igranja u Golden Stateu, tijekom deset sezona igrao je za osam različitih franšiza.

Leandro Barbosa, koji je zajedno s Livingstonom igrao u Warriorsima od 2014. do 16. godine, najavio je u ponedjeljak da se također vraća u organizaciju te će biti zaposlen kao trener-mentor igrača.

Latest Posts

NE PROPUSTITE