Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Golden State zaustavio Spurse, četvrti poraz u nizu New Yorka

Košarkaši San Antonija nisu uspjeli u dvije večeri uzeti dva velika skalpa na gostovanjima. Nakon lake pobjede kod Clippersa u Los Angelesu, u noći s petka na subote Spursi su ipak pali u Oaklandu.

Golden State je nakon produžetka, sa 107:101, pobijedio najbolju momčad lige i tako joj prekinuo niz od pet pobjeda. Također, Golden State je protiv ovog suparnika ostvario prvu pobjedu nakon dalekog siječnja 2008. godine. U tom razdoblju je San Antonio imao čak šesnaest pobjeda zaredom protiv “ratnika” iz Oaklanda.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Kobe Bryant (40)
  • Asistencije: Deron Williams (13)
  • Skokovi: David Lee (22)
  • Ukradene lopte: Gerald Wallace (5)
  • Blokade: Bernard James (7)

I ovom se prilikom činilo da će na takav način završiti utakmica jer je San Antonio imao prednost od 13 poena tijekom posljednje četvrtine. No, Golden State se vratio, te je slavio ponajprije na krilima Jarretta Jacka (30 poena i 10 asista), te Davida Leeja (25 poena i 22 skoka). Na drugoj strani je Danny Green ubacio 20 poena, a Tim Duncan 19 uz 18 skokova.

Recimo da je Duncan na ovom ogledu prestigao legendarnog Roberta Parrisha na vječnoj ljestvici strijelaca. S 23.335 poena u karijeri Duncan se trenutačno nalazi na 23. mjestu.

Lakersi su dobili i sedmu utakmicu u posljednjih deset ogleda. Na domaćem su parketu Lakersi bili bolj od Portlanda 111:107 ponajviše zahvaljujući dvojcu BryantHoward. Prvi je ubacio čak 40 poena, a od toga jedanaest u posljednjih pet i pol minuta igre. Dwight Howard je ubacio 19 poena i ostvario 16 skokova.

Toronto je pobijedio New York 100:98, čime su Knicksi upotpunili najslabije razdoblje ove sezone – momčad ima četiri poraza u nizu. Pola minute prije kraja ogleda bilo je 95:95, no u samoj završnici New York čak nije niti došao u priliku slaviti na ovom gostovanju. Novo ime u gradu Rudy Gay je bio najbolji igač Toronta s 32 poena i sedam skokova, a na drugoj strani je Carmelo Anthony ubacio 32 uz šest skokova i četiri dodavanja.

Gotovo neobavezno se igralo u ogledu Oklahoma Cityja i Minnesota, gdje je domaćin slavio 127:111. Ovom je pobjedom Oklahoma izbjegla četvrti poraz zaredom, što se tom klubu nije dogodilo od travnja 2009. godine. U ogledu gdje se obrane nisu previše trudile domaći dvojac s All-Stara se posebno istaknuo. Russell Westbrook je ubacio 37 poena uz sedam skokova i devet asista, dok je Kevin Durant dodao 27 uz po sedam skokova i dodavanja.

Izuzetno uvjerljiv je bio Boston kod Phoenixa (113:88) makar je Paul Pierce ubacio samo osam poena, a Kevin Garnett nije niti igrao. Jeff Green je zato s 31 poenom bio nezaustavljivi Celtic.

Chicago je došao do +30 kod Charlotte (105-75), Washington je doma iznenadio Denver (119-115), dok je Houston pokazao snagu i na gostovanju kod Brooklyna gdje je slavio 106-96.

Latest Posts

NE PROPUSTITE