Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Goran Dragić o problemu u Sunsima

Momčad Phoenix Sunsa bila je najugodnije iznenađenje prošle sezone. Iako im je većina stručnjaka predviđala dno zapadne konferencije, Sunsi su sve iznenadili odličnom igrom i sjajnim rezultatima usprkos ozljedi važnog igrača Erica Bledsoea na putu do 48 pobjeda, samo jedne manje od Dallasa koji je igrao doigravanje.

Pojačani godinom iskustva, zdravim Bledsoeom, sjajnim rookiejima T.J. Warrenom i Tylerom Ennisom, kao i bekovskim pojačanjem iz Sacramento Kingsa Isaiahom Thomasom, ovaj put se od Phoenixa očekivalo puno više. Za sada, međutim, momčad iz Arizone jako oscilira u igri što zorno pokazuje i njihov omjer (7-5). Razlog je pokušao pronaći ponajbolji igrač momčadi, slovenski playmaker Goran Dragić u razgovoru za Arizona Republic:

„Imamo samo jednu loptu, a svi smo playmakeri. To je najjednostavnije objašnjenje. Teško je, potrebno se žrtvovati. Ako Isaiah igra dobro, dobit će više minuta. Što se tiče Erica i mene, ovisi tko igra bolje u određenoj utakmici. Onaj drugi mora ostati na klupi. Moramo to prihvatiti i pomiriti se s tim.“

Osim što novim igračima očito treba više vremena za prilagodbu, činjenica je da spacing u igri Sunsa nije toliko dobar kao lani kad je u igri bio Channing Frye, jedna od najboljih stretch četvorki u ligi. Nema sumnje da će stvari ubrzo krenuti na bolje, Sunsi imaju predobre igrače i Jeff Hornacek je predobar trener da bi bilo drukčije. Hoće li to biti dovoljno za doigravanje, tek treba vidjeti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE