Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Goran Dragić ostaje u Heatu za 80 milijuna dolara

Razigravač Miami Heata koji je tradeom došao iz Phoenix Sunsa, Goran Dragić, postao je slobodan igrač nakon kraja ove sezone i sada se špekulira gdje će nastaviti svoju NBA karijeru. Uprava Miami Heata želi što prije osigurati potpis ovog igrača koji je prošle godine proglašen za igrača koji je najviše napredovao, kada je Phoenix Sunse skoro doveo do playoffa. Navodno su mu ponudili ugovor od $80 milijuna za pet godina što je daleko od maksimalnog ugovora, s obzirom da ekipe poput Los Angeles Lakersa i New York Knicksa mogu ponuditi ugovor od $85 milijuna za četiri godine (Heat jedina ekipa koja može ponuditi pet godina).

Prošle godine, Dragič je zaradio $7.5 milijuna te je odbio player opciju da zaradi isti novac za sljedeću sezonu, čvrsto pokazujući da želi isplatu. Više puta je naglasio da želi da ostane na Floridi, u Miamiju žele da on ostane a vjerojatno još više žele da što prije završe ovaj dogovor da bi svoj fokus prebace na Dwaynea Wadea koji bi možda mogao da napusti ekipu koja ga je izabrala na draftu prije 12 godina.

U 28 utakmica, Dragič je imao 16.6 poena i 5.3 asistencija u 34.8 minute na parketu. Izabran je kao 45. izbor drafta 2008. od strane San Antonio Spursa, koji su ga poslali u Phoenix gdje je proveo najveći dio svoje NBA karijere (osim dvije sezone u Houstonu i jednog kraćeg dijela sezone u Miamiju gdje je i sada). Zadržavanje Dragića i Wadea biti će ključno za Heat jer sa tim rosterom, uz zdrave Chrisa Bosha i Luola Denga, te sa Hassanom Whitesideom u onom izdanju u kojem je bio veliki dio protekle sezone, Miami na ionako slabijem Istoku može mnogo više od propalog pokušaja ulaska u playoff.

Latest Posts

NE PROPUSTITE