Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Goran Dragić želi što prije napustiti Sunse

Slovenski razigravač u redovima Phoenix Sunsa, Goran Dragić, odlučio je da više ne želi biti članom Sunsa te se nada da će ga ekipa razmijeniti prije isteka prijelaznog roka.

Dragić je 2012. godine potpisao za Sunse i od tada je svake sezone napredovao velikim koracima i očekivalo se da bude vođa ekipe koja će biti redoviti sudionik doigravanja. Ipak, ove sezone se sve promijenilo, Dragićeva uloga u momčadi se smanjila, njegove igre više nisu kvalitetne kao i prije te je izgleda vrijeme za rastanak. Njegov ugovor završava ove sezone, ali vrlo vjerojatno će promijeniti momčad već sutra, kada je rok za razmjenu igrača u NBA ligi.

Jučer je Dragić u razgovoru s čelnicima ekipa izjavio da želi napustiti ekipu te zatražio razmjenu. Ako mu ne stignu pronaći novu ekipu u tako kratkom roku, jasno im je dao do znanja da neće potpisati novi ugovor nego da će ih napustiti tijekom ljeta. Navodno su njegove želje da nastavi karijeru u Los Angeles Lakersima, New York Knicksima ili Miami Heatu, no sigurno postoji još nekoliko ekipa koje bi ga rado vidjele u svojim redovima, kao što su Sacramento Kingsi u koje bi se vjerojatno dobro uklopio zbog brzog tempa igre kojeg će forsirati njihov novi trener, George Karl.

Danas je pak Dragić razgovarao s medijima i očito je kako više ne želi biti dio franšize Sunsa. Prvo je izjavio da više “ne vjeruje u vodstvo ekipe”, da se “ne osjeća ugodno u dresu Sunsa” te da je uzrujan što se promijenila njegova uloga u ekipi. Dodao je još i kako je već odlučio za odlaska te da mu ništa ne može promijeniti mišljenje. Navodi kako je dvije godine davao sve od sebe na svakoj utakmici, ali da se situacija nije mijenjala te da mu je vrijeme za odlazak.

Situacija o kojoj govori odnosi se na poteze uprave ekipe, koja je u posljednje dvije godine dovodila isključivo igrače na pozicijama razigravača i šutera, što su pozicije na kojima igra Dragić. Otkako je Ryan McDonough preuzeo poziciju generalnog menadžera ekipe, Sunsi su doveli putem razmjene Erica Bledsoea, draftirali Tylera Ennisa i potpisali slobodnog igrača Isaiaha Thomasa, sve razigravače koji igraju na Dragićevoj poziciji. Zbog toga je Slovenac dosta vremena provodio na poziciji “dvojke”, ali i ondje su Sunsi bili iznimno aktivni u dovođenju igrača te su draftirali Bogdana Bogdanovića i Archieja Goodwina, potpisali mu brata Zorana Dragića i putem razmjena doveli Geralda Greena te Reggieja Bullocka.

Bit će zanimljivo ako Sunsi ne pronađu niti jednu primamljivu ponudu i odluče zadržati Dragića do kraja sezone, no vjerojatno se taj scenarij neće dogoditi budući da postoje brojne zainteresirane ekipe za njega. Ove je sezone 28-godišnji Dragić na prosjecima od 16,2 poena i 4,1 asistencije, što su dosta slabije brojke u odnosu na prošle dvije sezone i ne govore dovoljno o njegovim kvalitetama. Budući da ulazi u godine u kojima će doživjeti svoj vrhunac, ekipa koja ga uspije dovesti u svoje redove napravit će značajan korak naprijed i mogla bi od pozicije potencijalnog kandidata za naslov doći do pozicije ozbiljnog kandidata.

Latest Posts

NE PROPUSTITE