Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Gordan Giriček:”Odlazak u NBA bio je rizik, izgubio sam puno novca”

Gostujući u Podcast Inkubatoru bivši hrvatski košarkaš Gordan Giriček pričao je o bitnim odlukama u svojoj karijeri te napomenuo kako je želja za igranjem u NBA ligi bila veća od novca jer je odlaskom u SAD “izgubio” pozamašan iznos. Naime, Gira je 2002. godine odlučio iz moskovskog CSKA otići u redove Memphis Grizzliesa.

“U Ameriku sam iz Moskve otišao zbog karijere. Pogledao sam roster Memphisa i vjerovao sam u sebe da mogu. Puno novca sam izgubio u tih godinu dana, puno je vremena prošlo pa mogu reći da sam izgubio 700 tisuća dolara potpisivanjem dvogodišnjeg ugovora u SAD-u, dok mi je CSKA nudio trogodišnju suradnju. Otišao sam za manje novca, vjerovao sam u sebe i na kraju se to isplatilo. Kada gledamo iz ove perspektive, izgleda kao da je to bio lagan izbor, međutim, naravno da to nije bilo tako. Kada vi kao 25-godišnjak odlučite ostaviti toliko novca, što je i danas visok iznos, onda to nije baš jednostavno.” – ispričao je dio iz svoje karijere Giriček.

U NBA karijeri Giriček je nastupio u ukupno 384 utakmice kroz šest sezona, te je u igri provodio prosječno 23 minute, zabijajući pritom 9,6 poena uz 2,5 skoka i šutom iz igre od 44 posto. Prema nekim procjenama, Gordan je svoju bogatu karijeru zaključio spremivši na račun nešto više od 27 milijuna dolara.

** FILE ** Orlando Magic’s Gordan Giricek, left, of Croatia, drives past the Chicago Bulls’ Fred Hoiberg, right, during second quarter action in Orlando, Fla., in this Feb. 21, 2003 photo. The Magic sent Giricek to the Utah Jazz for DeShawn Stevenson just before the NBA trading deadline Thursday, Feb. 19, 2004, in a swap of shooting guards. (AP Photo/Scott Audette) ORG XMIT: NY160

Latest Posts

NE PROPUSTITE