Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Gordon Hayward na ljeto trenirao s Bryantom

Krilo Utah Jazza, Gordon Hayward, je već godinama prva violina svoje ekipe. No, momak sa sveučilišta Butler je ove godine odlučio da unaprijedi svoj status s najboljeg igrača momčadi do potencijalnog All-Star kandidata.

Tijekom prošle sezone, prosječno je bilježio 19,7 poena po utakmici (rekord karijere), ali je generalno gledajući samo za nijansu unaprijedio svoju igru generalno, što je sezonu 2015-16 okarakteriziralo kao kampanju konzistentnosti a ne napretka.

Hayward je krenuo od temelja ovog ljeta – upoznao je osnove boksa za unaprjeđenje rada nogu i balansa tijela, vježbao okretanje oko svoje osi na jednoj nozi, a zatim u suprotnom smjeru da bi poboljšao agilnost i fleksibilnost, vježbao s utezima jače nego do sada..

Čak je gledao video zapise svojih treninga.

Htio sam se uvjeriti da radim pravu stvar u svakom trenutku“, rekao je u intervjuu sa Zachom Loweom. „Još uvijek mislim da postoji veći prostor za napredak i želim iscijediti maksimum iz svog potencijala. Nisam mogao raditi iste stvari kao i svakog prethodnog ljeta, morao sam izaći iz svoje komfort zone“.

Stupio je u kontakt s velikanom Los Angeles Lakersa i košarke generalno, Kobe Bryantom, i pokušao ispitati da li se umirovljena zvijezda zanima za potencijalnu suradnju. Konkretno, Hayward je tražio akcent na Bryantovu vještinu u igri s poludistance. Tijekom pauze, Gordon je proveo tjedan s Bryantom u Newport Beachu, pitajući ga sve do sitnih detalja.

„On je jedan od najboljih u povijesti igre“, rekao je Hayward. „To je jedan od najboljih tjedana u mom životu“.

Rezultati su neporecivi, 203 centimetra visoki krilni igrač je pružio u najmanju ruku spektakularne partije u prvih 19 utakmica za Jazz, postižući brojke karijere u poenima (23,3 po utakmici), skokovima (6,4) i procentom šuta s linije slobodnih bacanja (88,6%).

Čim se u tim vrate povrijeđeni igrači (Rodney Hood i Derrick Favors su se vratili u pobjedi nad Oklahoma City Thunderom ove srijede), Hayward će povući Utah do dovoljno pobjeda koje će mu donijeti All-Star poziv u veljači, a ekipi možda osigurati postsezonu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE