Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Gordon Hayward preselio na Istok

Osim što je jučer u Americi bio vatromet za četvrti sprnja, konačno se dogodio i vatromet koji je vlasnik Celticsa Wyc Grouseback godinama najavljivao. Gordon Hayward odlučio je nakon sedam sezona s Utah Jazzom bolju sreću potražiti na Istoku, i to sa svojim trenerom sa sveučilišta Butler – Bradom Stevensom.

Hayward je tako pristao na četverogodišnji ugovor s Boston Celticsima, težak 128 milijuna dolara. U četvrtoj godini ugovora Hayward će imati player-opciju. Celticsi još uvijek nemaju dovoljno prostora da ga potpišu odmah, što znači da će u sljedećih nekoliko dana Danny Ainge imati pune ruke posla da se riješi suvišnih ugovora.

U utrci za Haywarda su u početku bile tri momčadi, Utah, Miami i Boston. Navodno je Hayward eliminirao Miami već u ponedjeljak, a zatim se dvoumio između preostale dvije opcije. Nastala je medijska hajka jučer popodne nakon što je procurila informacija da je Hayward odabrao Celticse, iako tada još nije donio odluku, ali ispostavilo se da je glasina bila točna. Hayward je nekoliko sati kasnije preko Players Tribunea objavio tekst svoje odluke u kojemu je naveo svoje razloge:

„Puno je stvari vuklo u smjeru da potpišem za Celticse. Kao prvo, pobjednička kultura grada Bostona – od Soxa i Patsa pa do Bruinsa. Kao drugo, posebna povijest Celticsa kao franšize – od Russella i Birda do Piercea i dalje. Kao treće, nevjerojatan potencijal Celticsa kao ekipe, ali i kao kluba, od vlasništva i uprave, sve do talentiranog rostera s Thomasom, Horfordom i ostalima. I naravno, tu je i trener Stevens: ne samo zbog odnosa koji smo razvili izvan terena, nego i zbog odnosa koji smo počeli graditi na terenu prije puno godina u Indiani. A onaj nedovršeni posao iz 2010. (op. a. izgubili su u finalu od Dukea) kada sam napustio Butler i otišao u NBA… što se mene tiče, nakon svih ovih godina, taj posao i dalje postoji: da zajedno osvojimo naslov.“

Hayward će se tako pridružiti Horfordu i Thomasu u ekipi koja je prošle sezone zavšrila s najboljim omjerom na Istoku i pokušati u doigravanju ugroziti LeBrona Jamesa i Cavse.

Latest Posts

NE PROPUSTITE