Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Gordon i Batum ostali bez novih ugovora

Tijekom noæi istekao je rok za produljenje rookie ugovora NBA momèadi sa svojim igraèima. Neki su igraèi dobili nove, bogate ugovore, dok su neki ostali praznih ruku. U posljednju kategoriju ubrajamo Erica Gordona i Nicolasa Batuma.

Prièa oko Erica Gordona duže se vrijeme provlaèila kroz medije. Prvo se govorilo kako su Gordon i èelnici ekipe spremni pregovarati o produženju ugovora, no buduæi da je NBA liga vlasnik ekipe Hornetsa, tada i oni moraju dati zeleno svjetlo za takvu vrstu pregovora. David Stern ovdje nije htio ništa komplicirati nego je dopustio Hornetsima da obave te pregovore.

Ipak, to nije dalo rezultata jer se Gordon nije uspio dogovoriti s Hornetsima oko produženja ugovora. Njegov rookie ugovor polako istièe, a nakon ove sezone postat æe zaštiæeni slobodni igraè. Tada æe dobiti puno više novca nego što to sada prima, oko 4 milijuna za ovu sezonu, i pitanje je tko æe se sve ukljuèiti u borbu za njegove usluge. Zainteresiranih ekipa na ljeto æe sigurno biti, ali prednost Hornetsa je da mogu izjednaèiti bilo koju ponudu neka druga ekipa pošalje i tako ga zadržati u svojim redovima.

Slièna situacija se dogodila i s krilnim igraèem Portlanda, Nicolasom Batumom. I njegov rookie ugovor se bliži kraju i mogao ga je produžiti, no oèito nije bio zadovoljan ponudom koju je dobio od svoje ekipe te æe kao i Gordon na ljeto postati zaštiæeni slobodan igraè.

I on æe zasigurno privuæi interes brojnih ekipa i novi ugovor æe mu biti uvelike vrjedniji od 2 milijuna godišnje, koje æe primiti za ovu sezonu. Portland bi mogao imati problema s prostorom pod salary capom, tako da je zajednièka buduænost Batuma i Portlanda pod znakom upitnika.

Za kraj možemo spomenuti i dvojicu igraèa koji su juèer dobili nove ugovore. To su Kevin Love i Danilo Gallinari. Love æe u sljedeæe 4 godine primiti nešto više od 60 milijuna dolara, dok æe Gallinari za isto vremensko razdoblje postat “teži” za 42 milijuna dolara.

Latest Posts

NE PROPUSTITE