Monday, December 11, 2023

ZADNJE OBJAVE

Gordon tragièar, Fisher junak

Košarkaši Lakersa su s(p)retno dobili noæašnji gradski derbi protiv Los Angeles Clippersa. Naime, minutu prije kraja susreta Lakersi su imali zaostak od pet poena, no zahvaljujuæi Kobeu Bryantu i Dereku Fisheru uspjeli su preokrenuti završnicu u svoju korist.

Kobe je nakon dvije uzastopne izgubljene lopte Erica Gordona u zadnjoj minuti uspio donijeti i vodstvo svojoj ekipi. No, na drugoj strani je 15 sekundi prije kraja zakucao DeAndre Jordan.

I kada je izgledalo kako æe Clippersi prirediti iznenaðenje dana, na scenu je stupio Derek Fisher koji je preko Erica Bledsoea sa zvokom sirene uspio poentirati za slavlje Lakersa.

Inaèe, moramo spomenuti kako su Clippersi u treæoj èetvrtini napravili niz od 23-8 i poveli rezultatom 66:54. No, gosti su pred kraj treæe èetvrtine uspjeli doæi na tri poena zaostatka (68:65), košem Shannona Browna sa svoje polovice.

Za kraj moramo spomenuti i odliènu igru Lamara Odoma na Blakeu Griffinu koji je u prvom djelu bio potpuno izgubljen. Do 15-minute pauze je bio na uèinku od 4 poena i 5 skoka. Na kraju je susret ipak završio na double-double prosjeku od 16 poena i 11 skokova.

Eric Bledsoe je dodao 11, dok je tragièar dana Eric Gordon ubacio 24 poena, ali dodao i 5 izgubljenih lopti od èega su dvije bile kljuène za njegovu momèad. Kod pobjednièke ekipe je Bryant zabio 24 poena, dok je Gasol završio susret sa 10 poena i isto toliko skokova.

Za kraj spomenimo kako su Clippersi igrali bez dvojica povrijeðenih igraèa; Chrisa Kamana i Randya Foyea, dok je Baron Davis zbog problema sa lijevom tetivom susret zapoèeo gledajuæi sa klupe. Isto tako Clippersi nisu mogli raèunati na suspendiranog Briana Cooka.

Kod aktualnih prvaka nije bilo Andrewa Bynuma, dok je Derrick Caracter ozlijedio lijevi gležanj veæ u prvoj èetvrtini i nakon toga se više nije vraèao na parket. Prema trenutnim informacijama na amerièkim stranicama nije rijeè o težoj ozlijedi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE