Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Gordon: “U ovom poslu moraš oèekivati neoèekivano”

U intervjuu za Hoopshype.com vodeæi strijelac Chicago Bullsa, Ben Gordon, iznosi svoje mišljenje o tradeu u kojem su Bullsi dobili dva nova igraèa, novaku Roseu, te njegovim favoritima za naslov prvaka i MVPa lige.

Bullsi su napravili znaèajan trade i dobili su Brad Millera i John Salmonsa od Sacramento Kingsa u zamjenu za Drew Goodena, Andres Nocionia, Cedric Simmonsa i Michael Ruffina. Kakva je bila tvoja reakcija na trade?

Teško je sada reèi što mislim o tome jer još nisam igrao s tim momcima. Ali nadam se da nas oni odmah mogu uèiniti boljima.

Na koji naèin misliš da æe Salmons i Miller promijeniti Bullse?

Mislim da Miller ima odlièan osjeæaj za igru i da svojim dodavanjima može olakšati posao ostalim igraèima. John Salmons je zaista dobar napadaè. Mislim da bi naša ekipa sada trebala biti napadaèki talentiranija.

Je li te iznenadio trade?

Ne, nisam iznenaðen. Više me ništa što se dogodi u NBAu ne može iznenaditi. U ovom poslu jednostavno moraš oèekivati neoèekivano.

Mnogi koji prate NBA smatraju da su Bullsi podbacili ove sezone, s obzirom na to da imaju omjer 24-30. Slažeš li se s time?

Ne bih rekao. Nisam znao što oèekivati ove sezone pošto su nam trener i graditelj igre novaci.

Što misliš da je najveèi razlog tome da Bullsi imaju manje od 50% pobjeda?

Pretpostavljam da je to zbog novog sistema. Imamo puno talenta, ali nekad je potrebno malo više vremena da se navikneš na novi sistem.

Osmo, zadnje mjesto za doigravanje u istoènoj konferenciji, još se uvijek može uhvatiti. Trenutno su tamo Bucksi, ali ste ih sinoæ pobijedili i sada vas samo tri pobjede dijele od njihove pozicije. Misliš li da imate šanse za uhvatiti zadnje mjesto?

Mislim da imamo dobre šanse. Došli smo u Milwaukee i ostvarili veliku pobjedu protiv ekipe koja je trenutno na osmom mjestu. To je bila velika pobjeda za nas. Nismo tako daleko. Ako nastavimo igrati s pouzdanjem, možemo se ušuljati tamo.

GW: Ovog ljeta postaješ neogranièen slobodni igraè. Èinjenica da postaješ “slobodan” i da možeš birati ekipu za koju æeš igrati u buduænosti mora te zaintrigirati, zar ne?

Da, to je jedan od razloga zašto sam odluèio da ne produljim ugovor sa Bullsima, da budem fleksibilniji, da imam više opcija.

Neki ljudi iz NBA inzistiraju na tome da neæeš ostati u Bullsima. Slažeš li se, ili ne?

Sada zaista neznam hoæu li ostati. Sve je u zraku.

Hoæe li novac biti najveæi faktor u tvojoj odluci?

Mislim da æe novac biti veliki faktor za Bullse. Mislim da je to bio problem i ranije, dogovor oko novca.

Je li Derrick Rose najbolji novak u NBA ligi?

Mislim da je.

Što èini Rosea tako posebnim?

Njegova uravnoteženost i sposobnost da doðe u NBA i nosi toliko odgovornosti stvarno su impresivni. Èini se da sa svakom utakmicom postaje sve bolji.

Podsjeæa li te Rose na nekog igraèa?

Možda na Kevin Johnsona. On je bio zaista atletski igraè, brzi bek koji je mogao uæi u reket. Kevin Johnson takoðer nije šutirao puno trica, ali je imao odliènu igru sa polu distance.

Koji je tvoj izbor za MVPa?

Kobe

Zašto?

Lakersi su vjerojatno najbolja ekipa u ligi trenutno, a uz to su i bez (Andrew) Bynuma. Kobe je igrao izvrsno i napravio je neke odliène stvari. Došao je u dvoranu Cleveland Cavaliersa, u kojoj Cavsi nisu izgubili cijele sezone, i ostvario je Lakersima pobjedu. Imao je i utakmicu u kojoj je zabio 61 koš. Kobe ima mogænost da preuzme situaciju na svoje ruke i zbog toga je za mene on MVP.

Koji je tvoj izbor za NBA prvaka?

To moram dati Celticsima. Njih je teško pobijediti. Intenzitet kojim igraju… Zaista su dobra momèad. Ali i Lakersi su takoðer odlièni. Mislim da æe to biti ili Lakersi, ili Celticsi.

Pratiš li još uvijek svoju bivšu momèad, Connecticut?

Pratim.

Koliko je teško za Huskiese to što su izgubili Jerome Dysona?

To im je zaista teško palo. Na UConnu, oslanjamo se na igru bekova. Bekovi su osovina naše igre. To što on ne igra, a on je potencijalno najbolji bek kojeg imamo, zaista otežava stvar. Nadam se da æe naæi nekoga tko æe moæi dobro zaigrati i nadoknaditi gubitak.

Latest Posts

NE PROPUSTITE