Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Gorgui Dieng kritizirao Andrewa Wigginsa

Ekipa Minnesote Timberwolvesa u novu, 71. po redu NBA sezonu, ušli su s visokim ambicijama s obzirom na to koliko talenta se nalazi na rosteru. Omjerom 11-26 trenutno su na posljednjem mjestu Zapadne konferencije.

Nekada prvi izbor na draftu Andrew Wiggins nastupa u svojoj trećoj NBA sezoni, no njegov napredak ide dosta sporije nego sto su iz tabora Wolvesa očekivali.

Na igru Wigginsa osvrnuo se nakon poraza od Wizardsa, njegov suigrač Gorgui Dieng:

“Wigg je zaista odličan košarkaš. No, teško je predvidjeti kada će biti raspoložen za igru, a njegove odlične partije su nam prijeko potrebne kako bi pobjeđivali. Mi kao suigrači spremni smo pružiti potrebnu pomoć ali Andrew je nas lider na parketu i trebao bi pružati konstantnije partije.”

Podsjećamo da je Wiggins u porazu od Wizardsa ubacio 41 poen (16-31 šut iz igre), no protiv 76ersa ubacio je svega 8 poena. U odnosu na prethodne dvije sezone Wiggins je popravio prosjek šuta za tri poena dok Timberwolvesi očekuju da nekadašnji Rookie godine češće napada reket i ide na liniju za slobodna bacanja.

Činjenica da je još uvijek mlad (21 godina) te ima vremena za napredak, ali s druge strane očekivali su da već popravi igru na oba kraja parketa što se od njega i očekuje, posebice u obrani.

Ove sezone ubacuje 22 poena u prosjeku uz 44% šuta iz igre te 35% za tri.

Latest Posts

NE PROPUSTITE