Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Gosti odnijeli puni plijen iz Staples Centra

Sve je izvjesniji finale Zapadne konferencije NBA lige. San Antonio je protiv Los Angeles Clippersa poveo 3-0, dok Oklahoma City ima 3-1 protiv Los Angeles Lakersa.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Kobe Bryant (38)
  • Asistencije: Chris Paul (11)
  • Skokovi: Blake Griffin (16)
  • Ukradene lopte: Blake Griffin (2)
  • Blokade: Serge Ibaka (5)

Dvostruki je program bio u subotu u LA-u, ali u oba sluèaja se domaæi navijaèi nisu imali prilike radovati. San Antonio je dobio Clipperse 96:86 i poveo 3-0 u seriji. Dobio je San Antonio svih sedam dosadašnjih utakmica u doigravanju, a ovom je prilikom tek drugi put u tim ogledima ostao ispod granice od 100 postignutih poena.

Uspio je San Antonio nadoknaditi i minus od èak 22 poena nakon prve èetvrtine (11:33). Donekle su Spursi nadoknadili minus u drugoj èetvrtini, a potom su u treæoj uništili suparnika serijom 24-0!

Blake Griffin se ovom prilikom raspucao na strani Clippersa, postigao je 28 poena uz 16 skokova, ali niti to nije bilo dovoljno za prvu pobjedu njegove momèadi u konferencijskom polufinalu. Na drugoj je strani opet zapažen bio Tim Duncan s 19 poena i 13 skokova, što mu je veæ peti double-double uèinak u doigravanju. Tony Parker je ubacio 23 poena uz deset asistencija.

Oklahoma City je dobio sa 103:100 gostujuæi ogled kod Lakersa i vodi 3-1 u seriji. No, uz samo minimalno drugaèije završnice utakmica trenutaèan je rezultat mogao biti 3-1 za Lakerse.

Bryant i društvo su katastrofalnom završnicom (zadnja minuta) izgubili dobivenu drugu utakmicu, a i u subotu su sve do sredine posljednje èetvrtine konstantno imali oko deset poena prednosti. No, onda su opet u završnici stali.

Minutu prije kraja su gosti izjednaèili, a trinaest sekundi prije kraja je Kevin Durant zabio kljuènu tricu za komotnih 3-1 svoje momèadi. Dvojac Westbrook – Durant je opet bio koban za Lakerse, pa je tako Westbrook ubacio 37 poena uz pet asistencija, dok je Durant dodao 31 uz 13 skokova. Kobe Bryant je s 38 poena te osam skokova i pet uspješnih dodavanja bio uvjerljivo najbolje kod domaæe momèadi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE