Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Gotova sezona za Blakea Griffina

Na novo složena, pomlaðena momèad iz sjene Los Angelesa, Clippersi, prije same sezone mnogi su ih struènjaci stavili na prvo mjesto ovogodišnjih ugodnih iznenaðenja, no kako se stvari u zadnje vrijeme odvijaju èini se da ipak ništa od takve idile. Baron napokon proigrao, èekalo se da on i Blake budu dvojac koji æe ih odvesti u playoff.

Blake Griffin, prvi izbor ovogodišnjeg NBA drafta nije se oporavio kao što su predvidjeli èelnici Los Angeles Clippersa, te æe tako prošlogodišnji najbolji košarkaš sveuèilišta Oklahome i konferecije BIG 12 biti još jednom podvrgnut operaciji lijevog koljena, kojeg je ozljedio još prošle godine, toènije 14. sijeènja protiv Kansasa.

Oporavak Blakea Griffina se procjenjuje na dugih 4 do 6 mjeseci, što u prijevodu znaèi da je za Blakea završena prva NBA sezona, gdje nije uspio zabilježiti niti jedan službeni nastup, jer se ozljedio nekoliko dana prije samog poèetka regularne sezone. Toènije 23. listopada u posljednjoj utakmici predsezone, prilikom doskoka nakon jednog zakucavanja osjetio je bol u koljenu. I tada su mu predviðali oporavak sredinom prosinca prošle godine, no javili su se neki problemi i zakljuèni povratak trebao se dogoditi sredinom ovog mjeseca, no stvar se bitno zakomplicirala i prvi draft pick prošlog ljeta podijeliti æe sliènu sudbinu kao njegov prethodnik Greg Oden koji je takoðer prije dvije godine izabran kao prvi pick, no zbog ozljede je propustio cijelu rookie sezonu.

Nadamo se da Blake neæe doživjeti istu sudbinu kao Oden, jer stvarno šteta za takva dva igraèa da imaju toliko pehova tijekom karijera, kao što veæ znate Oden je završio i ovu sezonu sa istim problemom kao i Blake, samo se radi o drugoj nozi.” izjavili su èelni ljudi Clippersa, koji su pred samu sezonu etiketirani kao jedni od ugodnijih iznenaðenja lige.

Griffinova karijera na sveuèilištu ga je veæ unaprijed oznaèila, kao sigurnog NBA All-stara, no u Oklahomi je postizao 22 koša uz odliènih 14 skokova.
Za kraj, prisjetimo se malo povijesti i nesreæu ili neznanje od strane scoutnig tima Clippersa, naime, Danny Manning koji je izabran ’89. takoðer kao prvi pick drafta, u rookie sezoni je odigrao samo 26 utakmica, i onda je pretrpio ozljedu koljena, nakon koje se nikako nije uspio nametnuti u momèadi. Takoðer, Michael Olowokandi prvi pick iz ’98. je odigrao 45 utakmica u rookie sezoni i nije bio od velike pomoæi Clippersima tijekom svog 5 godišnjeg boravka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE