Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Gotova sezona za Kobea Bryanta?

Los Angeles Lakersi i dalje vode borbu s Utah Jazzom za posljednje osmo mjesto koje vodi u doigravanje na Zapadu NBA lige. No, Lakersi bi mogli u nastavak borbe ući bez Kobea Bryanta.

I jedna i druga momčad su pobijedile u noći s petka na subotu, pa su Lakersi tako zadržali pobjedu prednosti u odnosu na “džezere”. No, jako je upitno koliko su Lakersi u prednosti jer se u tom ogledu, protiv Golden Statea (118:116), ozlijedio najbolji igrač Kobe Bryant. Tijekom utakmice nekoliko je puta nakon doskoka šepao i vidjelo se u drugom poluvremenu da igra s bolovima u nozi, a tri minute prije kraja čini se da je pukla Ahilova tetiva.

Zvijezda Lakersa smatra da je sezona za njega gotova i da više neće igrati ove sezone. To je rekao okupljenim novinarima ispred svlačionice Lakersa nakon utakmice, ali još se čeka liječnička potvrda. Čini se da se Bryant već pripremio na to da će propustiti ostatak sezone te je na pitanje što su njegovi sljedeći koraci izjavio: “Pregled magnetskom rezonancom, operacija i oporavak.”

Još uvijek se čeka što će reći magnetska rezonanca, nakon čega će ljudi iz Lakersa i objaviti na koliko su izgubili Bryanta. Gotovo je sigurno da neće igrati preostale dvije utakmice u osnovnom dijelu sezone, a ako je stvarno došlo do pucanja Ahilove tetive neće ga biti ni u doigravanju, ako ga Lakersi izbore.

“To što je Kobe radio posljednjih dvadesetak dana je zastrašujuće. On se samo borio, borio i borio. Ne samo na parketu sa suparnicima, nego i sa stalnim ozljedama. Ovaj put nije dobio tu borbu i gadan smo udarac primili ako smo ostali bez njega do kraja sezone”, rekao je njegov suigrač Pau Gasol.

Iako je ovo strašna vijest za navijače Lakersa, ovakav razvoj situacije nije previše iznenađujuć jer je Bryant u posljednjih 6 utakmica odigrao u prosjeku po 45,6 minuta, što je ipak previše za igrača s 34 godine na leđima i na kraju duge i naporne sezone. Bryant je gotovo sam vukao cijelu ekipu prema doigravanju te na razini sezone bilježi brojke od 27,3 poena, 6 asistencija i 5,6 skokova po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE