Friday, May 3, 2024

ZADNJE OBJAVE

Gotovo je: Andrew Bogut završio igračku karijeru

Australski košarkaš hrvatskih korijena Andrew Bogut odlučio je završiti igračku karijeru, a vijest je objavio u svom podcastu „Rouges Bougess“.

“Odluka nije bila laka, ali mislim da je ispravna. Donio sam odluku o tome gdje ću igrati sljedeće sezone, neću igrati nigdje. Opraštam se od profesionalne košarke, odluka stupa na snagu ovog trenutka” – rekao je Bogut za kojeg se očekivalo da će se od košarke oprostiti nakon Olimpijskih igara u Tokiju.

36-godišnji košarkaš posljednje je dvije sezone igrao u rodnoj Australiji za Sidney Kingse (postaje suvlasnik kluba), ali zbog velikog broja ozljeda tijekom karijere, ona je završena prije nego li je trebala. Bogut je 2005. godine biran na NBA draftu kao prvi pick od strane Milwakuee Buckse, za koje je nastupao sedam sezona. Poslije toga, postao je član Golden State Warriorsa s kojima je 2015. godine ostvario i najveći uspjeh karijere, osvajanje naslova. Poslije Ratnika, u NBA je nosio dresove Dallas Mavericksa, Cleveland Cavaliersa te Los Angeles Lakersa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE