Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Gotovo sve NBA ekipe u akciji, Thunder dočekuje Warriorse

Bogat NBA program je pred nama, gotovo će sve momčadi večeras biti na parketu. Točnije, 13 utakmice se igra, što znači da će 26 ekipa biti aktivno. Bit će nekoliko zanimljivih dvoboja, poput susreta Hawksa i Grizzliesa, Heata i Rocketsa ili Thundera i Warriorsa, koji je označen dvobojem večeri.

Philadelphia 76ers (21-26) – Indiana Pacers (30-19)  01.00

Sixersi su dosad odigrali pet od sedam uzastopnih domaćih utakmica, a trenutno su na dobrom omjeru  4-1 i polako se uspinju na Istoku. Prošlu su utakmicu svojom čvrstom obranom deklasirali oslabljeni Orlando Magic i slavili rezultatom 78:61. Gosti su igrali bez gotovo cijele početne petorke i jednostavno nisu mogli parirati raspoloženoj Philadelphiji. Spencer Hawes je s 21 košem i 14 skokova bio najbolji u redovima Sixersa, a double-double učinak je ostvario i Jrue Holiday koji je zabio 13 koševa i podijelio 14 asistencija. Indiana Pacersi imaju četiri pobjede u nizu, a ovo će im biti treća utakmica u isto toliko dana. Sinoć su slavili protiv Atlanta Hawksa s 114:103. Premda su malo lošije krenuli u utakmicu i tijekom prvog dijela zaostajali 12 razlike, u nastavku utakmice su zaigrali mnogo bolje i slomili otpor Atlante. Od čak sedam dvoznamenkastih igrača Indiane najbolji je bio Paul George s 29 koševa. Iako je Indiana imala problema s učinkom u napadu tijekom sezone, u zadnjih šest utakmica čak su pet puta išli preko 100 poena i čini se kako su namjestili nišanske sprave.

Ponajviše zbog umora igrača Indiane malu prednost dajemo Philadelphiji.

Toronto Raptors (17-31) – Boston Celtics (24-23)  01.00

Nakon što su imali seriju dobrih igara, Toronto Raptorsi su upali u seriju slabijih rezultata i u zadnjih deset utakmica imaju osam poraza. Zadnji su im u nedjelju kod kuće zadali aktualni prvaci koji su slavili s 100:85. Iako su na odmor otišli sa plus šest, u nastavku igre nisu imali odgovor na igru prvaka i morali su priznati uvjerljiv poraz. Novopridošli Rudy Gay je s 29 koševa bio najbolji Raptor, a odmah do njega je DeMar DeRozan sa svojih 27 koševa. Boston Celticsi se čini bolje igraju bez prvog playa Rajona Ronda, no to je naravno samo puka slučajnost što su bez njega upisali četiri pobjede u nizu i nema dileme da su s njim mnogo jača i opasnija momčad. U TD Gardenu su u nedjelju svladani Los Angeles Clippersi sa 106:104. Boston je tijekom utakmice imao i 19 koševa prednost, no ipak je pobjedu morao tražiti u zadnjim trenucima. Donio ju je Paul Pierce dvije sekunde prije kraja svojom tricom za 106:101. Upravo je Pierce s 22 koša bio najbolji u redovima Celticsa.

Vrlo teška utakmica za prognozu, no prednost ćemo dati iskusnijim Boston Celticsima.

Orlando Magic (14-34) – Los Angeles Clippers (34-16)  01.00

Momčad s Floride je u vrlo teškom razdoblju i trenutno ima deset poraza u nizu. Prošlu utakmicu su poraženi kod Philadelphije s 78:61. Napad Magica je bez Jameera Nelsona, J.J.Redicka, Arrona Afflala bio vrlo otupljen i čini se kako s tim kadrom ne bi slavili niti protiv jedne momčadi u ligi. Etwaun Moore je s 18 koševa bio najefikasniji igrač Magica u porazu. Večeras se od ozlijeđenih igrača očekuje povratak Jameera Nelsona, dok će ostali još pričekati s povratkom na parket. Los Angeles Clippersi jednostavno ne mogu bez svojeg vođe Chrisa Paula i protiv slabašnih Washington Wizardsa su upisali treću uzastopni poraz što ih je maknulo s čelne pozicije Zapada. Jamal Crawford je s 28 koševa bio najraspoloženiji kod Clippersa u porazu od 98:90. Chris Paul neće nastupiti niti večeras, no sva sreća da odlaze u goste momčadi koja ima tri puta više problema s ozljedama pa bi trebali prekinuti taj crni niz.

Orlando ima previše izostanaka igrača iz prve petorke i Clippersi bi trebali doći do pobjede.

Washington Wizards (12-35) – New York Knicks (31-15) 01.00

Ovdje se sastaju momčadi s dna i vrha Istočne konferencije, no možda bi mogli gledati vrlo izjednačenu utakmicu. Kao što smo u prethodnoj najavi napomenuli, Washington Wizardsi su prošlu utakmicu kod kuće slavili protiv favoriziranih Los Angeles Clippersa rezultatom 98:90. Bili su bolji tijekom cijelog susreta i većinu vremena imali desetak koševa prednosti. Martell Webster je s 21 košem bio najefikasniji u pobjedi Wizardsa. New York Knicksi su prije ovog dvoboja imali pet domaćih utakmica u nizu, gdje su slavili u svakoj. Zadnju utakmicu su deklasirali Detroit Pistonse 99:85. Premda konačan rezultat ne odaje dojam neke dominacije, Knicksi su pitanje pobjednika riješili već na odmoru kad je bilo 21 koš prednosti. U nastavku su samo rutinski bez previše znoja odradili utakmicu do kraja. Kao i obično najbolji strijelac New Yorka je bio Carmelo Anthony sa svojih 25 koševa.

Knicksi su se totalno približili Miami Heatu na vrhu Istoka i žele li biti sami na vrhu ovakve utakmice protiv fenjeraša moraju dobivati.

Cleveland Cavaliers (14-34) – Charlotte Bobcats (11-36) 01.00

Cavaliersi idu na pogon Kyriea Irvinga i njihova napad ovisi o njemu. Tako su nakon dva uzastopna poraza priredili iznenađenje u posljednjem susretu na domaćem terenu kada su pobijedili ekipu Thundera rezultatom 115:110. Utakmicu je obilježilo 35 poena Irvinga od kojih je 13 zabio u posljednje tri minute. Fenomenalan je bio Marreese Speights s 21 poen (13 je postigao u zadnjoj četvrtini) i 10 skokova, te C.J. Miles sa 16 poena i 4 trice. Cavaliersi protiv današnjem suparnika imaju pet uzastopnih pobjeda, a na domaćem terenu su još uvjerljiviji jer imaju od zadnjih 14 međusobnih susreta 13 pobjeda. Bobcatsi su u posljednjem susretu koji su igrali na gostovanju protiv Heata pružili dobar otpor i držali su utakmicu u egalu sve dok je LeBron James nije odlučio riješiti u korist svoje ekipe. Solidno su odigrali iako su bili bez svog rookie igrača Michaela Kidd-Gilchrista koji će vjerojatno propustiti i večerašnju utakmicu, a najbolji strijelac je bio Ramon Sessions s 18 poena. Ove sezone su odigrali jedan međusobni susret u Time Warner Cable Areni gdje je pobijedila ekipa Cavaliersa rezultatom 106:104, a pobjednički koš je zabio Irving sekundu prije kraja. Završio je utakmicu s 33 poena, 5 skokova, 6 asistencija, 4 ukradene lopte i 3 blokade. Odlično su odigrali Tristan Thompson s 19 poena i 13 skokova, te Miles s 18 poena. U redovima Bobcatsa najbolji su bili Ben Gordon s 27 poena, Sessions s 20 poena i Gerald Henderson sa 17 poena.

Zbog bolje forme i domaćeg terena prednost dajemo Cavaliersima.

Atlanta Hawks (26-21) – Memphis Grizzlies (30-17) 01.30

Hawksi igraju jako loše te su nakon odličnog starta u sezonu ostvarili samo 11 pobjeda iz 28 susreta, a u posljednja dva susreta su poraženi. Zadnji poraz im se dogodio na sinoćnjem gostovanju kod Pacersa rezultatom 103:114. Stvarno je nevjerojatno da im je ekipa koja se nalazi na posljednjem mjestu po zabijenim poenima u ligi uspjela zabiti čak 114 poena. Dobro je odigrao Jeff Teague s 24 poena i 8 asistencija, a solidni su bili Al Horford s 15 poena i 8 skokova, te John Jenkins s 14 poena. Grizzliesi također igraju jako loše i imaju samo šest pobjeda iz posljednjih 13 susreta, a  u posljednjoj utakmici koju su igrali sinoć iznenađujuće su poraženi na domaćem terenu od Sunsa rezultatom 96:90. Dobro su odigrali Jerryd Bayless s 29 poena (posljednje četiri utakmice je na prosjeku od 21 poena) i Zach Randolph s 21 poenom i 13 skokova. Jako loše je odigrao Marc Gasol koji je utakmicu završio za 23 minute zbog toga što je napravio šest prekršaja. U jedinom međusobnom dvoboju ove sezone slavila je ekipa Hawksa u FedExForumu rezultatom 93:83. Najbolji strijelac je bio Josh Smith s 24 poena, 8 skokova i 3 ukradene lopte, a dobro su odigrali Horford s 19 poena i 14 skokova, te Louis Williams s 21 poenom koji je ozlijeđen do kraja sezone. Kod Grizzliesa su dobri bili Randolph s 18 poena i 13 skokova, te Gasol s 18 poena, 8 skokova i 5 asistencija. Posebno dobar na gostovanjima u Atlanti je Randolph koji bilježi 21,5 poena i 12,5 skokova u osam utakmica, međutim ove sezone je u posljednjih šest utakmica na gostovanjima na katastrofalnom prosjeku od 8,6 poena uz 30% šuta. Kod Hawksa jedina svijetla točka u posljednjih šest susreta je Horford koji bilježi 19,8 poena. Hawksi će večeras vjerojatno biti bez Devina Harrisa, Zaze Pachulije i Deshawna Stevensona.

Očekujemo jako zanimljivu utakmicu, a malu prednost dajemo ekipi Hawksa koja odlično igra na domaćem parketu gdje imaju score 16-8.

Miami Heat (31-14) – Houston Rockets (27-23) 01.30

Heat je posljednji susret igrao na domaćem terenu protiv Bobcatsa koje su pobijedili 99:94 u utakmici koja je bila jako zanimljiva. Odlični su bili LeBron James s 31 poenom uz šut 13/14, 8 skokova i 8 asistencija (posljednjih 11 susreta ima 60% šuta), te Chris Bosh s 23 poena. Solidno je odigrao Dwyane Wade s 20 poena i 12 skokova. Rocketsi imaju niz od dvije uzastopne pobjeda, a u sinoćnjoj utakmici su pobijedili Warriorse na domaćem terenu All-Star rezultatom 140:109. U tom susretu su izjednačili rekord NBA lige po broju ubačenih trica, a šutirali su 23/40. Imali su osam igrača s dvoznamenkastim brojem poena, a najbolji je bio Jeremy Lin s 28 poena i 9 asistencija. Ovo će biti drugi međusobni susret sezone između ove dvije ekipe, a u prvom susretu je slavila ekipa Heata rezultatom 113:110. Odličan je bio James s 38 poena, 10 skokova i 6 asistencija, Bosh s 24 poena i 19 skokova, te Wade s 19 poena, 6 skokova i 7 asistencija. U redovima Rocketsa dobro su odigrali Chandler Parsons s 25 poena, Omer Asik s 19 poena i 14 skokova, Patrick Patterson sa 17 poena i 9 skokova, te James Harden s 22 poena.

Očekujemo utakmicu s velikim brojem poena, a veliko bi bilo iznenađenje kada Heat ne bi upisao još jednu pobjedu jer imaju 19 pobjeda iz 22 susreta na domaćem terenu.

Detroit Pistons (18-31) – Brooklyn Nets (28-20) 01.30

Pistonsi imaju niz od dva uzastopna poraza od dvije velike ekipe Lakersa i Knicksa. Igrali su jako loše u Madison Square Gardenu, a pogotovo prvo poluvrijeme nakon kojeg su zaostajali 21 poen za Knicksima i izgubili su 99:85. Jedino pozitivno u utakmici je bio solidan nastup Jose Calderona s 15 poena i igra Greg Monroea s 13 poena, 10 skokova i 3 blokade. Netsi su imali dobru formu u prošlom mjesecu kada su pobijedili pod posljednjih 11 susreta pobijedili 10. Sinoć su poraženi na domaćem terenu od Lakersa rezultatom 92:83 u utakmici gdje su Lakersi bili bez Dwighta Howarda i lišeni usluga Paua Gasola koji se ozlijedio 4 minute prije kraja susreta. Jedini igrač Netsa koji je zadovoljio je bio Brook Lopez s 30 poena, 11 skokova i 3 blokade. Potpuno je podbacio dvojac Deron Williams Joe Johnson koji je kombinirano šutirao 9/29. Ove sezone su odigrali jedan međusobni susret u Barclays Centru koji je završen tek nakon dva produžetka pobjedom Netsa 107:105. Ekipa Netsa pobjedu može zahvaliti dvojcu Gerald Wallace (25 poena i 10 skokova) koji je zabio koš za prvi produžetak, te Joe Johnsonu (28 poena) koji je prvo zabio za drugi produžetak i na kraju sa zvukom sirene za pobjedu. Kod Pistonsa su solidni bili Brandon Knight s 22 poena, 5 skokova i 5 asistencija, Monroe sa 17 poena i 8 skokova, te s klupe Rodney Stuckey s 19 poena.

Prednost dajemo Pistonsima zbog domaćeg terena i 10 uzastopnih poraza koje su Netsi doživjeli u Detroitu.

Oklahoma City Thunder (36-12) – Golden State Warriors (30-18) 02.00

Oklahoma se nalazi na drugoj poziciji na ljestvici Zapada, unatoč igri toplo-hladno u zadnje vrijeme. Imaju šest tek šest pobjeda iz posljednjih deset utakmica, a posljednju su ostvarili protiv Dallasa (112:91). Trener je dao malo više minuta rezervama, pa je tako Kevin Durant u 28 minuta upisao 19 poena i 10 skokova, a Russell Westbrook je u 29 minuta upisao 24 poena i 7 asistencija. Durant je izjavio da su dobro odgovorili nakon poraza od Clevelanda, a najteži dio hoće li moći nastaviti s nizom i u ovoj utakmici. Warriorsi su sinoć doživjeli jedan od najtežih poraza ove sezone. Izgubili su od Rocketsa rezultatom 109:140. Razlog poraza je to što nisu uspjeli zaustaviti vanjski šut Rocketsa koji su na kraju imali 23 pogođene trice što je izjednačenje rekorda lige. Stephen Curry je podbacio pogodivši samo tri šuta iz 12 pokušaja iz igre, a ekipa je imala samo 20% realizaciju trice (3/15). Trener Mark Jackson je stao u obranu ekipe te rekao da neke noći nisu vaše, a takva je bila sinoć za Warriorse, te da su zbog loše igre poraženi. Ovo je treći ovosezonski susret između ove dvije ekipe, a rezultat je izjednačen za sada.

Očekujemo da će Oklahoma opravdati ulogu favorita, ali posao im neće biti lak, pa očekujemo zanimljivu utakmicu.

New Orleans Hornets (15-33) – Phoenix Suns (17-32) 02.00

Susret ekipa s dna ljestvice Zapada. Prošli susret je otišao u korist Sunsa, ali tek nakon produžetaka. Hornetsi imaju četiri poraza u nizu, a posljednji su im nanijeli oslabljeni Minnesota Timberwolvesi (86:115). Najviše poena je upisao Anthony Davis (18), a podjednako dobar je bio i Robin Lopez (16). Greivis Vasquez je rekao da se moraju pregrupirati, pobijediti i izići iz krize. Sunsi su u prošloj utakmici pomalo iznenađujuće pobijedili Memphis (96:90). Dobru je utakmicu odigrao Marcin Gortat (20 poena i 7 skokova), a dobar je bio i playmaker Goran Dragić sa 17 poena i 4 asistencije.

Prednost dajemo Hornetsima zbog domaćeg terena.

Dallas Mavericks (20-28) – Portland Trail Blazers (25-23) 02.30

Nakon četiri gostujuće utakmice Mavericksi se vraćaju u svoju dvoranu gdje ih očekuje pet uzastopnih domaćih dvoboja. Gostujuća turneja prošla je očekivano, svladali su Phoenix Sunse, a izgubili redom od Portlanda, Golden Statea i na kraju od Oklahoma Cityja. Protiv Thundera nisu imali previše šanse, domaći su košarkaši poveli od početka utakmice i već na poluvremenu riješili pitanje pobjednika. Nakon dvije utakmice neigranja u sastav se vratio Dirk Nowitzki, ali s 10 poena nije previše pomogao svojoj momčadi. Najbolji je bio Shawn Marion s 23 poena, ali ostali su igrači zakazali, točnije rečeno obrana Thundera ih je uspjela zaustaviti. Portland igra odlično na svome parketu, no u gostima im ne ide najbolje, a najveći problem je kratka klupa. Unatoč tome, u prošloj utakmici svladali su Timberwolvese u gostima rezultatom 100:98. Najbolji u pobjedi bio je LaMarcus Aldridge s 25 poena i 13 skokova, a preko 20 poena još su ubacili Wesley Matthews (22) i Damian Lillard (21). Bit će zanimljiv dvoboj krilnih centara, Nowitzkog i Aldridgea te bi pobjednik u ovome dvoboju mogao biti pobjednik i u cijeloj utakmici.

Malu prednost dat ćemo košarkašima Dallasa, ali vjerujemo da će biti napeto do samoga kraja tako da ni pobjeda Portlanda ne bi bila iznenađenje.

Minnesota Timberwolves (18-27) – San Antonio Spurs (38-11) 03.00

Košarkaši Minnesote polako se oporavljaju od raznih ozljeda, no još uvijek nema Kevina Lovea, njihovog najboljeg igrača. Ozljede su glavni krivac omjera 18-27 te vjerojatno ekipa neće izboriti doigravanje, iako s obzirom na imena to svakako zaslužuju. U zadnjih osam utakmica imaju sedam poraza, a posljednji je stigao protiv Portlanda, koji ih je pobijedio sa 100:98. Najviše je pokazao Dante Cunningham s 23 poena te Ricky Rubio s 15 poena i 14 asistencija, ali na kraju su ipak ostali kratki. U goste im dolaze San Antonio Spursi, koji također imaju problema s ozljedama u posljednje vrijeme, ali oni za razliku od Minnesote uspijevaju pobjeđivati. Trenutno su na nizu od 10 uzastopnih pobjeda, no sada im slijedi čak 9 uzastopnih gostujućih utakmica te će se vjerojatno taj niz ubrzo prekinuti. Posljednju pobjedu upisali su protiv Wizardsa s 96:86, a predvodio ih je Tony Parker s 19 poena i 12 asistencija. Nakon 4 utakmice neigranja vratio se Tim Duncan, no odmah se ozlijedio te ga večeras neće biti na parketu, kao ni Manua Ginobilija, koji je također ozlijeđen.

Unatoč problemima s ozljedama, momčad Spursa uvijek igra na visokom nivou te vjerujemo da će tako nastaviti i večeras i upisati novu pobjedu.

Utah Jazz (27-22) – Milwaukee Bucks (25-22) 03.00

Jazzeri su u dobrom ritmu u posljednje vrijeme, upisali su 8 pobjeda u zadnjih 11 susreta i drže sedmo mjesto Zapadne konferencije. Prije dva dana igrali su protiv Sacramento Kingsa i uspjeli slaviti nakon produžetka rezultatom 98:91. Od šestorice igrača s dvoznamenkastim učinkom najviše je pokazao Randy Foye, s 20 poena i 6 asistencija, dok je ponovno sjajnu utakmicu odigrao Al Jefferson s 15 poena, 12 skokova i 5 asistencija. Slično se može reći i za Milwaukee Buckse, koji igraju dobro u posljednje vrijeme iako imaju koji poraz više od Jazza. Oni su sinoć igrali u Denver i izgubili rezultatom 112:104, a nevjerojatnu partiju pružio je Samuel Dalembert koji je za 27 minuta postigao 35 poena i uhvatio 12 skokova, što je bila njegova najbolja utakmica karijere. Po 12 poena postigli su Jennings, Ellis, Sanders i Mbah a Moute, ali to nije bilo dovoljno za slavlje. Sanders je tijekom utakmice ozlijedio leđa i vrlo vjerojatno neće večeras igrati, što će biti velik udarac za ekipu jer je on s 3,16 blokada po utakmici najbolji bloker NBA lige ove sezone.

Na domaćem parketu Jazzeri igraju jako dobro te bi trebali večeras slaviti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE