Monday, December 11, 2023

ZADNJE OBJAVE

Gradsko vijeæe Seattlea dopustilo izgradnju nove dvorane

Vijeæe grada Seattlea je konaèno dalo zeleno svijetlo za izgradnju nove dvorane. To zapravo i nije bilo  iznenaðenje, pogotovo kad se zna da je gotovo sve prije bilo sigurno, samo je trebalo doèekati konaèno odobrenje vlasti. Sigurno dobar osjeæaj za sve one koji žele vratiti NBA košarku u Seattle.

Gradsko vijeæe je u utorak naveèer velikom veæinom izglasalo odobrenje kojim bi se nova dvorana trebala nalaziti u južnom dijelu grada. U nju bi se trebalo uložiti oko 490 milijuna dolara, a trebala bi biti financirana od strane Chrisa Hansena.

Ovo je velika vijest, ali æe svejedno trebati prièekati odreðeni broj godina dok se NBA košarka napokon ne vrati u Seattle.

Postoji potreba za detaljnijem ureðenjem arene i okoliša u kojem æe se nalaziti. Nakon toga slijedi par godina izgradnje nove dvorane.

Naravno, postoji i moguænost premještanja nekog tima u Seattle. Razni izvor spominju kako je Hansen veæ kontaktirao vlasnika Timberwolvesa Glena Taylora oko kupnje njegove momèadi, ali je on to odbio uz odgovor da neæe prodavati tim ako ga misli premještati u drugi grad. Hansen oèito traži momèad koju bi mogao premjestiti jednom kada dvorana bude gotova. Spominje se èak i dolazak neke NHL ekipe, no to je sve trenutno daleko od dogovora.

Latest Posts

NE PROPUSTITE