Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Granger promašio tricu za slavlje Indiane

Košarkaši Chicago Bullsa su i treæi put u nizu s(p)retno nadvisili Indianu i došli nadomak drugog  kruga doigravanja. Ponovno je glavni junak susreta bio Derrick Rose koji je polaganjem 17 sekundi prije kraja susreta prelomio susret u korist svoje momèadi.

Danny Granger je imao priliku postati heroj dana, no njegov pokušaj za tri poena u zadnjim sekundama je pogodio obruè. Na drugoj strani je Ronnie Brewer sa dva precizno izvedena slobodna bacanja samo potvrdio treæu pobjedu svoje momèadi rezultatom 88:84 u dvorani Conseco Fieldhouse.

Bio je to još jedan napeti susret izmeðu dvije spomenute ekipe. Niti jedna momèad nije imala više od 6 poena prednosti, a èesto su se i izmjenjivale u vodstvu. Bullsi su na poèetku druge èetvrtine vodili 27:21 da bi na kraju prvi dio susreta završio izjednaèeno 42:42.

Poèetkom zadnje èetvrtine domaæi košarkaši zahvaljujuæi Dahntayu Jonesu vode za pet poena 65:70 no Derrick Rose i Kyle Korver kombinirano zabijaju devet poena i vode Bullse ponovno u prednost.

Kada je izgledalo da æe Bullsi u zadnje dvije minute uæi sa prednošæu od èetiri poena, Indiana je preko Paula Georgea i teškog ubaèaja Dannya Grangera uspjela izjednaèiti rezultat na 84:84.

Imali su igraèi Indiane èak i dva pokušaja da preðu u vodstvo, no Granger i Collinson nisu bili uspješni. U zadnjih pola minuta loptu je u ruke uzeo Derrick Rose koji je do tada iz igre šutirao 3/17, izveo je akciju u svom stilu te u nezaustavljivom prodoru 17 sekundi prije kraja zabio svoj prvi i jedini koš iz igre u drugom poluvrijemenu.

Nakon toga slijedi veæ spomenuti scenarij kada je prije samog kraja Granger uzeo još jedan težak šut, ovog puta za tri poena, no pogodio je vanjsku stranu obruèa i Bullsi su ponovno uz puno poteškoæa pobijedili Indianu.

Uz Rosea koji je zahvaljujuæi mirnoj ruci na crti slobodnih bacanja (13/15) susret završio sa 21 poenom (prosjek u prve dvije utakmice 37,5), noæas je odlièno odigrao i Luol Deng koji je ubacio 21 poen te k tome dodao 6 skokova i isto toliko asistencija. Indisponirani Boozer je iz igre šutirao samo 2/10, dok je važnu rolu sa klupe ponovno odigrao šuter Kyler Korver ubacivši 12 poena, šutem iz igre 5/6.

Granger je susret završio s 21 poenom. Roy Hibbert (6 poena) i Tyler Hansbrough (10 poena) su iz igre  šutirali oèajnièkih 3/12, dok je solidnu rolu s klupe odradio Jones koji za 16 minuta ubacio 11 poena.

Indiana ovog puta nije živjela od šuta za tri poena. Naime iznenaðujuæe loše su šutirali iza crte za tri,  samo jednom su bili uspješni (Granger) iz 10 pokušaja, dok su na drugoj strani Bullsi imali skoro polovièan uspjeh iz 20 pokušaja (9 ubaèenih trica). No, i prema rijeèima Carlosa Boozera, taj loš postotak šuta Indiane nije bio u glavnoj mjeri posljedica njihove obrane koja vrijedi za jednu od najkompaktnijih, najpokretljivijih i najuspješnijih.

Boozer je nakon utakmice priznao kako ovo nije njihovo optimalno izdanje, pogotovo u obrani, no svakako je zaboravio naglasiti i kako ovo nije bila niti njihova idealna napadaèka veèer jer je momèad ponovno (pre)živjela zahvaljujuæi individualnom talentu te hladnokrvnošæu Derricka Rosea u posljednjim trenucima susreta.

Metlu, odnosno èetvrtu pobjedu u nizu æe igraèi Bullsa tražiti sutra u 20 sati i 30 minuta po našem vremenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE