Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Granger: Teško æemo privuæi zvijezde

Indiana Pacersi æe ovoga ljeta imati financijskog prostora za potpisivanje igraèa najviše kvalitete, no najbolji igraè kluba, Danny Granger, je svjestan kako ih neæe biti nimalo lako privuæi u Indianapolis.

“Mi nismo Chicago, New York ili Los Angeles, gradovi u koje svi žele doæi igrati. Mi smo malo tržište i imamo manju bazu fanova od veæine momèadi. Zato smo kroz povijest uvijek gradili momèad kroz draft. Sistem je odlièno funkcionirao do tuèe”, izjavio je 27-godišnji Granger misleæi pritom na “slavnu” tuèu u Detroitu s domaæom momèadi Pistonsa, pa i njihovim navijaèima.

Osim što je predvidio kako æe se njegovi Pacersi plasirati u ovogodišnji playoff, okrenuo se i trenutnom stanju u ligi i potencijalnom “lockoutu”: “NBA je mnogo napredovala ove godine. Mnogo toga privlaèi pažnju fanova ove sezone. Tu je Miami, pa Boston koji igra odlièno, Lakersi i Kobe koji brane titulu prvaka, San Antonio èije zvijezde opet igraju kao u mlaðim danima…Bilo bi šteta zaista da to sve nestane radi ‘lockouta’, zbog kojeg bi liga ostala i bez nekih fanova.”

Zanimljivo je kako Indiana od 2005., kada je izabrala Dannyja Grangera kao 15. izbor na draftu, nije uspjela privuæi ni jednog znaèajnijeg slobodnog igraèa kroz prijelazne rokove. Ipak, Granger se kao izbor sredine prve runde drafta pokazao izvrsnim potezom kluba iskristaliziravši se kroz zadnjih nekoliko sezona kao voða momèadi. Ove sezone je zasada na standardno visokoj razini sa prosjecima od 21,1 koševa, 5,8 skokova i 2,5 asistencije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE