Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Stern želi poveæati starosnu granicu za draft

Povjerenik natjecanja u NBA ligi, David Stern, predložio je da se ponovno regulira dobna granica za košarkaše koji æe izaæi na NBA draft nakon ove godine. Nova bi iznosila 20 godina.

“Mislim da bi bilo sjajno da limit pomaknemo godinu naviše”, izjavio je Stern u New Yorku.

Trenutaèno na NBA draft mogu izaæi svi igraèi koji æe u godini drafta navršiti 19 godina, i koji u trenutku održavanja drafta 12 mjeseci nisu pohaðali srednju školu.

Stern je u ime NBA organizacije o dotiènoj temi pregovarao s Udruženjem košarkaša iz NBA lige odnosno s èelnim ljudima NCAA organizacije.

Ista je pouzroèena Kentucky Wildcatsima, novim sveuèilišnim prvacima Sjedinjenih Država, koji u svojim redovima imaju trojicu igraèa prve godine studija koji æe ove sezone biti hitovi NBA drafta: Anthonyja Davisa, Marquisa Teaguea i Michaela Kidd-Gilchrista. Sva trojica predloženom mjerom ne bi imali pravo izlaska na draft ovog ljeta.

Ostat æe Wildcatsi i bez dvojice senzacionalnih 20-godišnjaka, odnosno studenata druge godine: Dorona Lamba i Terrencea Jonesa.

Prošle su sezone na NBA draft izašla još dvojica supertalnetiranih freshmana iz Kentuckyjeva progama: centar Utah Jazza Enes Kanter i bek Detroit Pistonsa Brandon Knight.

Latest Posts

NE PROPUSTITE