Thursday, February 9, 2023

ZADNJE OBJAVE

Stern želi poveæati starosnu granicu za draft

Povjerenik natjecanja u NBA ligi, David Stern, predložio je da se ponovno regulira dobna granica za košarkaše koji æe izaæi na NBA draft nakon ove godine. Nova bi iznosila 20 godina.

- Advertisement -

“Mislim da bi bilo sjajno da limit pomaknemo godinu naviše”, izjavio je Stern u New Yorku.

Trenutaèno na NBA draft mogu izaæi svi igraèi koji æe u godini drafta navršiti 19 godina, i koji u trenutku održavanja drafta 12 mjeseci nisu pohaðali srednju školu.

Stern je u ime NBA organizacije o dotiènoj temi pregovarao s Udruženjem košarkaša iz NBA lige odnosno s èelnim ljudima NCAA organizacije.

- Advertisement -

Ista je pouzroèena Kentucky Wildcatsima, novim sveuèilišnim prvacima Sjedinjenih Država, koji u svojim redovima imaju trojicu igraèa prve godine studija koji æe ove sezone biti hitovi NBA drafta: Anthonyja Davisa, Marquisa Teaguea i Michaela Kidd-Gilchrista. Sva trojica predloženom mjerom ne bi imali pravo izlaska na draft ovog ljeta.

Ostat æe Wildcatsi i bez dvojice senzacionalnih 20-godišnjaka, odnosno studenata druge godine: Dorona Lamba i Terrencea Jonesa.

Prošle su sezone na NBA draft izašla još dvojica supertalnetiranih freshmana iz Kentuckyjeva progama: centar Utah Jazza Enes Kanter i bek Detroit Pistonsa Brandon Knight.

Latest Posts

NE PROPUSTITE