Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Grant Hill: Nitko iz Dream Teama III nije htio na doping-test

Na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine nastupio je treæi Dream Team, kvalitetom ništa slabiji od originalnog iz Barcelone èetiri godine ranije.

Predvodila su ga petorica barcelonskih veterana: Charles Barkley, Karl Malone, Scottie Pippen, David Robinson i John Stockton. Bila su ondje, meðutim, dva najbolja centra onog vremena, Hakeem Olajuwon i Shaquille O’Neal, ali i dvojica najveæih mladih zvijezda u ligi, Anfernee Hardaway i Grant Hill.

Upravo je još uvijek aktivni Hill (38), gostujuæi u jednoj TV-emisiji, otkrio tajnu nevjerojatne nesebiènosti u igri momèadi Lennyja Wilkensa, koja je pred svojom publikom uvjerljivo obranila zlato iz Barcelone.

“Nitko u momèadi nije htio završiti kao najbolji strijelac, jer upravo su najboljeg strijelca iz ondašnje antidopinške organizacije, barem na košarkaškom turniru, svaki put odvodili na doping-kontrolu. Znaèilo je to izgubljena dva sata. Svi smo se grozili toga.”

“Stoga, ako danas pogledate naše akcije u završnim fazama utakmica u Atlanti, nemojte se èuditi zašto smo bili toliko nesebièni dodavajuæi si lopte do iznemoglosti umjesto da završavamo akcije”, kazao je kroz smijeh novi igraè Los Angeles Clippersa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE