Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Greek Freak potopio Detroit

*** Nezaustavljiv je noćas bio Giannis Antetokounmpo, jedan od glavnih kandidata za MVP titulu, nezaustavljivi su bili i ‘Bucksi’ u seriji u kojoj su sa 4-0 pomeli ‘Pistonse’. Momčad iz Detroita ni u jednoj od četiri odigrane utakmice nije bila ni blizu pobjede, pa ‘Bucksi’ zasluženo odlaze na kratki odmor pred pripremu serije protiv ‘Celticsa’. Podsjetimo, i ‘Zeleni’ iz Bostona su prvu rundu protiv ‘Pacersa’ riješili sa minimalnim brojem odigranih utakmica. Zanimljivo da je ovo ‘Bucksima’ bila prva serija doigravanja koju su dobili još od daleke 2001. godine. S druge strane, ‘Pistonsi’ su postali novi NBA rekorderi, jer ovo im je bio 14. uzastopni poraz u doigravanjima, a crni niz im je započeo 2008. godine.
Domaći su igrali dobro u prvom poluvremenu te su na odmor odnijeli šest poena prednosti. Negdje oko sredine treće četvrtine situacija na terenu drastično se počela mijenjati u korist gostiju koji u nastavku sa svojim domaćinima više imali problema, pogotovo nakon što je bilo evidentno kako Blake Griffin igra unatoč bolovima u koljenu. Nakon šestog faula i igranja praktički na jednoj nozi, Griffinu su upućene ovacije s tribina: https://www.youtube.com/watch?v=pqA1c3BbYSQ. ‘Greek Freak’ je na kraju utakmice imao 41 postignuti poen što je njemu najveće ostvarenje u doigravanjima, a u jednoj od atrakcija podsjetio je i na ‘Air’ Jordana: https://www.youtube.com/watch?v=LJs29GZOiOw. Khris Middleton je dodao 18 poena, a Eric Bledsoe 16. Reggie Jackson (26p-7a) i Blake Griffin (22p-5s-6a) bili su najefikasniji igrači poražene momčadi.

*** Druga noćašnja utakmica bila je rezultatski uzbudljiva sve dok početkom posljednje četvrtine nije eksplodirao najbolji domaći strijelac Donovan Mitchell. Već nakon uvodnih sedam minuta ‘Jazz’ sastav je stigao do dvocifrene prednosti (26:16) koja je dvije minute kasnije porasla i na 14 poena viška (30:16). Situaciju su domaći kontrolirali sve do treće četvrtine u kojoj, nakon što su prošle tri minute igre, James Harden donosi vodstvo ‘Raketama’ iz Houstona (56:55). U sljedećih desetak minuta čiste igre vodstvo se prelijevalo čas na jednu, čas na drugu stranu, a u utakmici su najviše mogli uživati neutralni gledatelji. Tada, u uvodnim minutama posljednje četvrtine, Donovan Mitchell niže 13 poena, od čega i tri pogođene trice, te ‘Jazzu’ donosi ‘plus 11’ (91:80). Mitchell je u posljednjem razdoblju igre ubacio čak 19 poena, ukupno na utakmici 31, uz njega je najefikasniji domaći igrač bio Jae Crowder (23p), a čak trojica su imala ‘double-double’ učinke – Ricky Rubio (18p-11a), Derrick Favors (12p-11s) i Royce O’Neale (11p-11s). Goste su predvodili James Harden sa 30 poena, te svestrani Chris Paul koji je uz 23 koša imao 8 skokova, 7 asistencija, 5 osvojenih lopti, pa čak i dvije blokade. Peta, možda i završna utakmica ove serije igra se u Houstonu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE