Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Greg Oden: “Biti æu spreman za slijedeæu sezonu”

Donosimo van najvažnije dijelove intervjua Grega Odena, igraèa Portland Trail Blazersa, kojega je objavio blog The Ball Don’t Lie.

Prije nego što poènemo, recite nam jeste li još uvijek igraè Trail Blazersa? Bilo je mnogo razmjena igraèa, možda smo nešto propustili.

Koliko znam, jesam igraè Portlanda.

Kako je desno koljeno? Je li na 100% nakon operacije?

Desno koljeno je dobro. Znate, kod ovakve operacije nikada ne možete toèno reæi kada æete biti 100% spremni. Ja znam da je dovoljno dobro da mogu igrati i dati sve od sebe. Malo æe biti neugodno, ali mogu to prebroditi.

No možemo vas oèekivati da nastupite na prvoj utakmici sljedeæe sezone?

O da, definitivno. Nadam se. Ako sve bude kako se nadam da æe biti.

Mislite li da vam je propuštena sezona (gledanje utakmica sa strane) pomogla ili odmogla za NBA karijeru?

Iskreno, moguænost gledanja utakmice bez pritiska igranja i moguænost putovanja s momcima i ne igrati, a biti veoma umoran je zapravo dobra. Postanete zreliji na taj naèin, prilagodite se na takav život. Sada znam što mi je èiniti kada zaigram.

Pretpostavljamo da vam je prošla sezone najduže što se niste bavili aktivnom košarkom otkada ste poèeli igrati. Kako teško se bilo prilagoditi na to i èime ste bili zaokupljeni?

Stalno sam bio u teretani. Takoðer sam bio malo i na terenu, šutirao koliko sam mogao. Ali zajednièki rad sa suigraèima u teretani mi je dosta pomogao u održavanju samopouzdanja. Nisam bio osuðen na samoæu.

Uz oporavak od ozljede, na èemu ste još radili?

Puno sam radio na skok-šutu. Na šutu i potezima u reketu. Nisu željeli da radim nešto teže zbog koljena pa sam išao korak po korak. Zaista sam puno šutirao.

Kakva su vaša oèekivanja za ekipu u sljedeæoj sezoni, takoðer u doigravanju?

Cilj nam je pobijediti više utakmica nego prošle sezone. Nadam se da æemo uæi u doigravanje. Zna se da je najviši cilj otiæi do kraja, ali takoðer želite biti bolji nego prošle godine da znate da napredujete.

I za kraj jedno pitanje na brzinu koje nema veze sa košarkom. Ako biste mogli spojiti dvije životinje i napraviti jednu superživotinju koje bi to životinje bile?

Majmun i ptica. Pa bi dobili leteæeg majmuna. Prvo mi je na pamet pao majmun, a onda i zar ne bi svi željeli letjeti pa sam dodao i pticu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE