Wednesday, December 7, 2022

ZADNJE OBJAVE

Greg Oden ponovno blizu povratka na parket

Greg Oden, 213 centimetar visoki i 127 kilograma teški američki centar, trebao je dominirati parketima NBA lige nakon što je kao najdominantniji sveučilišni košarkaš izabran prvi na draftu 2007. godine.

- Advertisement -

To se sve promijenilo u kolovozu prošle godine kada je obznanio da se zbog kroničnih problema sa koljnima i zglobovima povlači u mirovinu kao 24-godišnjak, te da postaje profesor tjelesnog odgoja u gimnaziji.

Oden je propustio cijelu rookie sezonu, dok je tijekom sezone 2008/09 skupio je 61, a sezonu kasnije još 21 utakmicu. Prilikom svakog je susreta bio skoro pa na double-double prosjeku, no njegova koljena nisu izdržala. Nakon što je u četiri sezone sve skupa skupio utakmica za jednu osnovnu sezonu, 15. ožujka 2012. godine Trail Blazersi su s njime raskinuli ugovor, nakon čega je objavio da se okreće profesorskom poslu.

No, čini se da se toga zasitio i da mu se stanje s koljenima i zglobovima drastično popravilo. Naime, Oden će idućeg tjedna odraditi prve razgovore s dvama klubovima, od kojih je jedan ni manje ni više nego NBA prvak Miami Heat. Drugi je Cleveland Cavaliers, koji ponovno iz temelja gradi momčad za sam vrh lige.

- Advertisement -

Oden je posljednju utakmicu odigrao u prosincu 2009. godine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE