Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Greg Oden ponovno blizu povratka na parket

Greg Oden, 213 centimetar visoki i 127 kilograma teški američki centar, trebao je dominirati parketima NBA lige nakon što je kao najdominantniji sveučilišni košarkaš izabran prvi na draftu 2007. godine.

To se sve promijenilo u kolovozu prošle godine kada je obznanio da se zbog kroničnih problema sa koljnima i zglobovima povlači u mirovinu kao 24-godišnjak, te da postaje profesor tjelesnog odgoja u gimnaziji.

Oden je propustio cijelu rookie sezonu, dok je tijekom sezone 2008/09 skupio je 61, a sezonu kasnije još 21 utakmicu. Prilikom svakog je susreta bio skoro pa na double-double prosjeku, no njegova koljena nisu izdržala. Nakon što je u četiri sezone sve skupa skupio utakmica za jednu osnovnu sezonu, 15. ožujka 2012. godine Trail Blazersi su s njime raskinuli ugovor, nakon čega je objavio da se okreće profesorskom poslu.

No, čini se da se toga zasitio i da mu se stanje s koljenima i zglobovima drastično popravilo. Naime, Oden će idućeg tjedna odraditi prve razgovore s dvama klubovima, od kojih je jedan ni manje ni više nego NBA prvak Miami Heat. Drugi je Cleveland Cavaliers, koji ponovno iz temelja gradi momčad za sam vrh lige.

Oden je posljednju utakmicu odigrao u prosincu 2009. godine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE