Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Greg Oden ponovno ide na operaciju koljena

Centar Portland Trail Blazersa i prvi izbor drafta 2007. godine, Greg Oden morat æe još jednom na operacijski stol. Ponovno je problem u njegovim koljenima koje æe morati operirati, zakazana je operacija desnog koljena, ali moguæe je da æe i lijevo trebati operativni zahvat.

Postaje teško prebrojati sve operacije koje je Oden imao na svojim “staklenim” koljenima. Godine 2007. operirao je desno koljeno, 2009. godine je doživio lom patele lijevog koljena, što je morao operirati 2010. godine. Cijelu prošlu sezonu je propustio, kao i dosadašnji dio ove sezone, a oèito æe propustiti i njezin nastavak.

Danas su iz Portlanda objavili kako æe se Oden podvrgnuti artroskopiji desnog koljena kako bi se oèistili ozlijeðeni dijelovi. Osim toga, moguæe je da æe ista procedura biti napravljena i na lijevom koljenu jer posljednji pregledi magnetskom rezonancom ukazuju na tu potrebu.

Za sada nema nikakvih pretpostavki kada bi se Oden mogao vratiti na parket, više detalja æe biti poznato nakon operacije. U svakom sluèaju, Blazersi ne trebaju oèekivati povratak svog centra ove sezone.

Oden je uspio i odigrati nekoliko utakmica izmeðu svih tih ozljeda. Propustio je cijelu rookie sezonu, zatim je u sljedeæe dvije sezone odigrao ukupno 82 utakmice regularnog dijela sezone i 6 doigravanja, te nakon toga ponovno više nije igrao. U ono vrijeme što je igrao pokazao je ogroman potencijal zbog kojega je i izabran 1. pickom na draftu, ali ozljede su ga sprijeèile da ostvari znaèajniju karijeru. Prosjeèno je po utakmici igrao 22 minute te postizao 9,4 poena i 7,3 skoka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE