Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Greg Oden se vraća, odabrao Miami Heat

Pomalo zaboravljeni centar Greg Oden sinoć je donio odluku u kojoj će ekipi nastaviti karijeru. Imao je brojne ponude, a na kraju se odlučio za dvostruke prvake, Miami Heat.

Oden je pristao na dvogodišnji ugovor koji će mu donijeti minimalnu plaću, nešto više od jednog milijuna dolara godišnje. Službeno potpisivanje ugovora trebao bi obaviti u ponedjeljak.

“Naravno da je prilika da igram s najboljim igračem svijeta i natječem se za naslov bila velika prevaga”, izjavio je Oden za Grantland. “Ali ono zbog čega sam odabrao Miami je to što su me uvjerili da mogu pridonijeti njihovoj momčadi. Osvojili su dva uzastopna naslova bez mene, tako da činjenica da su me tako žarko željeli u svojim redovima, unatoč mojem stanju, je razlog zašto sam ih odabrao.”

Kada Oden govori o “svome stanju”, to se odnosi na brojne probleme s koljenima, zbog čega u NBA ligi nije igrao od prvog dana prosinca 2009. godine. Stoga je upitno u kakvom će stanju biti i koliko može doprinijeti momčadi, ali svakako posjeduje talent i potencijal koji momčad Miamija nije imala na centarskoj poziciji u posljednjim godinama.

U NBA ligi odigrao je samo dvije sezone nakon drafta 2007. godine, kada su ga Portland Trail Blazersi birali 1. pickom. Rookie sezona morala je pričekati jednu godinu jer je odmah podvrgnut operaciji desnog koljena. Sezone 2008/09 odigrao je 61 utakmicu u kojima je bilježio 8,9 poena i 7 skokova, dok je narednu sezonu jako dobro započeo te u 21 utakmici bio na prosjecima od 11,1 poena i 8,5 skokova, u 2,3 blokade po utakmici.

Nažalost, tada dolazi do nove ozljede, ovoga puta lijevo koljeno, i ponovno je sezona za njega gotova, a od tada se nije vraćao na parket. Sezonu 2010/11 je cijelu propustio zbog nove ozljede koljena, a prije prošle sezone ponovno je operiran, ovoga puta izvedena je artroskopska operacija oba koljena, tako da je i prošla sezona protekla na rehabilitaciji.

Hoće li biti spreman za sljedeću sezonu prvo je pitanje koje si postavljaju navijači Heata, a Oden sam odgovara:

“Mogao bih biti spreman, ali još uvijek je puno rada ispred mene. Moja minutaža i napori će se morati dozirati kada krenem igrati da ne bude ponovnih problema. Neću lagati i reći da samo 100 posto spreman. Dobro se krećem i dobro osjećam, ali još je mnogo rada preda mnom.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE