Friday, March 24, 2023

ZADNJE OBJAVE

Greg Oden službeno postao član Miami Heata

Nekadašnji prvi izbor NBA drafta Greg Oden (25), koji zbog silnih problema s ozljedama nije igrao više od tri i pol godine, postao je i službeno novi igrač aktualnog prvaka Miami Heata.

Odena je 2007. na draftu izabrao Portland, ali zbog ozljede koljena 213 centimetara visoki košarkaš je u NBA ligi zaigrao tek u sezoni 2008/09. Problemi s oba koljena su se nastavili, pa je tako u prvoj sezoni odigrao 61 utakmicu, a u drugoj samo 21. Posljednji se put na parketu pojavio 5. prosinca 2009. nakon čega je završio na još jednoj operaciji.

U međuvremenu je postao slobodan igrač i najavio je povratak sljedeće sezone, a od ponuda koje je dobio na koncu je prihvatio onu iz Miamija. Prvaci su željeli popuniti centarsku liniju i odlučili su riskirati s Odenom, koji je, da bi potpisao za prvake, morao proći detaljni liječnički pregled.

“Jako sam uzbuđen i sretan što sam ovdje. Zahvalan sam cijeloj organizaciji Miami Heata na ukazanom povjerenju. Spreman sam odmah početi raditi”, rekao je Oden nakon potpisivanja ugovora.

“Nakon mjeseci diskusije unutar kluba i razgovora s Gregom osjetili smo da je sada pravi trenutak za njegov povratak u NBA”, rekao je predsjednik Miami Heata Pat Riley.

Oden je potpisao ugovor na jednu sezonu uz opciju produljenja na još jednu dodatnu. Godišnje će zarađivati “minimalac” od milijun dolara.

Latest Posts

NE PROPUSTITE