Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Gregg Monroe potpisao za Milwaukee

Izgleda da u ovom free agency periodu niko neće u Knickse. Sada već bivši centar Detroita Greg Monroe potpisati će ugovor sa Bucksima vrijedan $50 miliona preko tri sezone, iako je veliki dio košarkaškog svijeta očekivao da će ići u Knickse. Popularni Moose odlučio se za opciju Bucksa gdje će se, kao 25-godišnjak, lijepo uklopiti u jednu mladu ekipu koja se stvara u Milwaukeeju. Malo jeste čudan izbor tima s obzirom na to da ide u jedan small market a imao je šansu da ide u najveći market od svih, ali treba poštovati izbor Monroea. Pojačao je rotaciju visokih igrača Bucksa koju je napustio turski krilni centar Ersan Ilyasova, koji sada igra u Detroitu.

Monroe igra krilnog centra, dobar je finisher oko koša (u karijeri 62%) a polako i diže svoj postotak šuta sa distance. 60% vremena prošle sezone proveo je na centarskoj poziciji, a oko 40% na poziciji krilnog centra igrajući zajedno sa prvom zvijezdom Pistonsa Andreom Drummondom. Nije loš u skoku (kupi oko 11.2% ofanzivnih skokova, 17.9% defanzivnih) a u obrani se polako ali sigurno popravlja. Ne radi se o pokretljivom igraču i nije stretch opcija na četvorci, što bi moglo natjerati Buckse da ga više koriste kao centra jer liga sada više teži small-ballu koji koristi niže i pokretljivije krilne centre s osjećajem za šut.

Kada sam već spomenuo Knickse, treba reći da se nalaze u sličnoj situaciji kao Lakersi. Imaju šansu da dovedu neke jako dobre igrače ali nekako im izmaknu. Lakersi su loše odradili svoj sastanak sa LaMarcusom Aldridgeom (update: prema Wojnarowskom, Lakersi će dobiti drugi sastanak sa Aldridgeom, uz objašnjenje da su u upravi Lakersa odlučni da „pogode“ šta on želi) a njihova druga najveća meta Kevin Love odlučio je da ostane u Clevelandu. Slično tome, Knicksi na koga krenu, obično završi u drugoj ekipi ili uopće ne održi sastanak s upravom kluba. Već spomenuti Aldridge vjerojatno neće ni održati sastanak sa Knicksima, iako je to bilo jedno vrijeme aktualno (LaMarcus trenutno bira između Spursa, Lakersa koji će dobiti drugu šansu i Sunsa koji su navodno na svom sastanku ostavili dobar dojam) a sada im je izmakao i Monroe. Ipak, da nije sve tako crno dokazuje potpis Arrona Afflala koji je potpisao na dvije godine ugovor vrijedan $16 miliona. Solidan šuter koji je svoje najbolje sezone imao u timu sličnom sadašnjim Knicksima po uspješnosti – Orlando Magicu od prije dvije sezone. Nije se najbolje dokazao u Denveru i Portlandu pa ima šansu da se iskupi igrajući za Knickse. Ima još vremena za Phila Jacksona i ostaje za vidjeti šta će Zen-majstor uspjeti učiniti do kraja ovog perioda.

Latest Posts

NE PROPUSTITE