Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Gregg Popovich o namjernom fauliranju

U posljednje vrijeme česta tema su namjerni fauli ili poznata Hack a Shaq strategija. Vrlo često se koristi u zadnjim minutama utakmice, kako bi se zaustavilo vrijeme i usporilo protivnika. Shaquille O’Neal je mrzio to i kao igrač i sad kao NBA analitičar, jer po njegovom mišljenju je to uništavalo igru. Na meti su uvijek igrači sa slabim postotkom realizacije slobodnih bacanja, što je i on sam bio.

Tu strategiju je Gregg Popovich počeo koristiti sada već i u ranijim fazama utakmice, što je fanovima NBA počelo smetati i po nekima uništava bit igre. Ali po izjavi Popa, on to ne namjerava promijeniti jer su slobodna bacanja također dio igre.

Baš kao i ako suparnička momčad ne igra dobru obranu, vi pokušate to iskoristiti. Ako imaju igrače koji ne mogu pogoditi slobodno bacanje, vi pokušate to iskoristiti. Cilj je pobijediti. Da li izgleda loše? Da li izgleda ružno? Izgleda užasno“.

U tijeku je rasprava da li se trebaju mijenjati pravila ili ne, neki vide to kao dio igre, a neki kao uništavanje igre i sporta s taktiziranjem.

Latest Posts

NE PROPUSTITE