Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Gregg Popovich: Naslov mi nije prioritet

Gregg Popovich je gotovo cijeli život posvetio košarci i trenerskom poslu. Najdugovječniji je od aktivnih trenera u ligi, a klupu San Antonio Spursa preuzeo je davne 1996. godine. No, Gregg je svjestan da u životu nije najbitnije osvajanje NBA prstena.

Naime, prošlog je mjeseca odgovarao na pitanja koja su mu postavljali učenici srednje škole Sam Houston. Pitanja su varirala od košarkaških pa sve do onih vezanih uz ovogodišnje predsjedničke izbore. Najveću pažnju prikupio je Popovichev odgovor na pitanje hoće li Spursi osvojiti naslov.

Osvojiti prvenstvo? Ne znam, ali nije mi prioritet u životu. Bio bih mnogo sretniji kad bih znao da će moji igrači pomagati društvu, imati dobre obitelji i voditi brigu o ljudima oko sebe. To bi me više zadovoljilo nego naslov. Volio bih osvojiti još jedan naslov i dat ćemo sve od sebe da to učinimo, ali treba željeti više od uspjeha u poslu. Zato smo ovdje. Ovdje smo kako bi vi shvatili da možete proći sve prepreke ako ste pripremljeni i ako se educirate. Ako postanete pošteni i disciplinirani ljudi, možete se boriti protiv bilo čega. Ako se ujedinite i vjerujete u sebe i jedni u druge, to je ono što je važno. To je ono što vam želimo prenijeti“, odgovorio je legendarni trener.

Istinska ikona ovog sporta poslala je najbolju poruku svim svojim kolegama, igračima i navijačima  kako nije sve u pobjedi ili porazu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE