Sunday, July 14, 2024

ZADNJE OBJAVE

Gregg Popovich pohvalio trenera Celticsa

Kada je Boston početkom sezone krenuo u rebuilding, osim što su bile velike promjene u rosteru, promjena je bilo i na klupi. Kako već znamo, nakon odlaska Doca Riversa u Clipperse, na klupu Kelta došao je mladi sveučilišni trener Brad Stevens. Stevensu je to prvi put da trenira neku NBA momčad, a Boston će voditi narednih šest godina.

Budući da će se još dugo zadržati u ligi, ostali treneri morali su “baciti oko” na 37-godišnjeg Stevensa, a jedan od njih bio je i legendarni Gregg Popovich. Nakon utakmice u srijedu između San Antonio Spursa i Boston Celticsa, novinari su uspjeli doći do komentara Popovicha, a ovaj put im nije dao šture odgovore po kojima je inače poznat.

“Gledao sam jednu utakmicu Bostona na televiziji da vidim što je napravio sa svojom momčadi, jer činilo mi se da je napravio dobar posao”, Stevensa je odmah u početku pohvalio Popovich. Postavili su mu i pitanje bi li mogao nešto naučiti Stevensa, budući da je mlad trener, na što je Popovich odgovorio: “Ne treba on moje savjete. Već je dovoljno dobar trener na svoj način. Možda trenutačna situacija to ne govori, ali treba biti strpljiv kod momčadi koja je u rebuilding procesu. Situacija će se s vremenom popraviti.”

Između ostalog, Popovichu je bilo drago što je Danny Ainge pozvao Stevensa, a ne nekog razvikanog trenera koji se vjerojatno ne bi dugo zadržao na klupi: “Mislim da toga većina nije svjesna, ali GM-ovi si prije dovođenja trenera moraju postaviti pitanje tko je dobar trener, a ne koje će veliko ime dovesti. Danny (Ainge) je učinio ovo prvo i zaslužuje svaku pohvalu.”

Na kraju, svoj komentar u cijeloj priči dao je i Brad Stevens, koji je priznao da dok je bio trener u Butleru da je često pratio Spurse. “Iako ne dobivaju puno pozornosti od navijača, zato što baš i nisu najatraktivnija ekipa, ostali treneri San Antoniju posvećuju puno vremena. Ipak, ono što Spursi rade na terenu je zadivljujuće. San je svakog trenera da i njegova momčad tako igra”, zaključio je Stevens.

Dakle, ako nam je vjerovati riječima jednog od najboljih trenera u NBA ligi, igrači i navijači Bostona imaju se čemu veseliti narednih godina. Jedino što nam preostaje je čekati i vidjeti je li Popovich bio u pravu ili Boston čeka sudbina Bobcatsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE