Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Gregg Popovich uspoređuje Jamesa s velikanima NBA lige

San Antonio Spursi i Cleveland Cavaliersi u četvrtak su u sitnim satima odigrali prvi od dva susreta regularnog dijela sezone. Spursi su odnijeli tijesnu pobjedu rezultatom 92-90 u neizvjesnoj utakmici koju je zapečatila izgubljena lopta LeBrona Jamesa samo 7 sekundi prije kraja posljednje četvrtine.

U prošlosti je Gregg Popovich govorio o Jamesu biranim riječima, ali prije utakmice ne samo da ga je pohvalio, nego je i stao u njegovu obranu: „Uvijek sam bio mišljenja da ste vi (mediji) konstantno imali nešto za komentirati. Ako bi otišao udesno, rekli bi da je trebao ulijevo. Ili ako je pucao, trebao je dodati. Ako je dodao, trebao je pucati. Uvijek sam mislio da su to gluposti. On je vrhunski igrač. Nije samo atleta. Ustrajan je. Razumije košarku kao Magic Johnson, Larry Bird ili Tim Duncan. Tako da puno više zna o onome što radi i što je radio od vas sviju. Karakteran je, dobra je osoba, ima dobro srce. Trebao bi raditi ono što je najbolje za njega i njegovu obitelj, a svi ostali neka brinu o svojim poslovima. Svi vi radite ono što želite, i LeBron treba raditi ono što želi.“

James i Spursi dijele popriličan dio novije povijesti NBA-a. Počevši od metle Spursa nad Cavsima u finalu 2007., pa do posljednja dva finala koja su nam pružila sve što smo mogli očekivati od NBA košarke – od bolnih poraza, dramatičnih preokreta do povratka iz mrtvih i nestvarno dobre košarke Spursa u finalu. Stoga nije ni čudno što Popovich gaji takvo poštovanje prema najboljem igraču današnjice, a postoji i velika mogućnost da se početkom lipnja iduće godine po četvrti puta nađu u borbi za titulu NBA prvaka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE