Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Griffin debitirao u porazu Clippersa

Prošlogodišnji prvi izbor NBA drafta i bivši košarkaš sveuèilišta Oklahoma, Blake Griffin konaèno je debitirao u službenoj utakmici NBA lige. Vjerojatno mu neæe ostati u pamæenju, ali ipak je ostavio dobar dojam i pokazao da æe ove godine biti (po)najbolji novak u ligi.

Naime, samo dan prije poèetka prošle sezone potvrðeno je da je Griffin teško ozlijedio lijevo koljeno. Trebao je debitirati u sijeènju, ali klub ga je tada poslao na operaciju i postalo je jasno da mladi košarkaš neæe odigrati ni minute u svojoj prvoj NBA sezoni.

Premijera se napokon dogodila u srijedu naveèer u Staples Centeru gdje su Clippersi poraženi od Portlanda (88-98). Blazersi su zahvaljujuæi odliènoj seriji 15-0 u zadnjoj èetvrtini upisali i drugu pobjedu na poèetku sezone.

Najviše zasluge za odliènu igru Blazersa u èetvrtoj èetvrtini možemo pripisati njihovom treneru McMillanu koji je odluèio iznenaditi Clipperse zonskom obranom. Samo za informaciju možemo dodati da Blazersi nisu od 2004. godine u sezonu krenuli s dvije pobjede. Nakon utakmice i Vinny Del Negro je priznao da ih je uništila zonska obrana u posljednjoj èetvrtini. No, trener Clippersa na kraju ipak može biti zadovoljan uspješnim povratkom Griffina.

21 godišnji košarkaš se, unatoè porazu svoje momèadi, predstavio u vrlo dobrom svjetlu. Ubacio je 20 koševa i dodao 14 skokova za nešto više od 38 minuta provedenih na parketu.

“U pojedinim sam trenucima bio dobar, ali imam još puno prostora za napredak. Osjeæao sam veliko olakšanje zbog povratka, ali ne želim od ove utakmice raditi veæu prièu nego što jest. Bila je to tek moja prva utakmica u NBA ligi, a ne pitanje života ili smrti”
izjavio je mladiæ nakon premijernog predstavljanja navijaèima.

Zanimljivo je da je Griffin drugi igraè koji je u posljednje èetiri godine izabran kao prvi na draftu, a da u premijernoj sezoni nije zaigrao ni minute. Isto se dogodilo i Portlandovom centru Gregu Odenu, prvom izboru drafta 2007. godine. Njega je zaustavila ozljeda desnog koljena.

Za kraj dodajmo da je najbolji u redovima Blazersa bio Brandon Roy s 22 koša i 10 skokova, dok je LaMarcus Aldridge dodao 19 koševa i 10 skokova. Kod Clippersa je uz Griffina bio raspoložen i Eric Gordon koji je zabio 22 koša.

Clippersi æe sljedeæu utakmicu odigrati protiv Golden State Warriorsa dok æe Blazersi treæu uzastopnu pobjedu tražiti protiv New York Knicksa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE