Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Griffin donio pobjedu Clippersima, Celticsi bolji od Bucksa, Cousins uništio Kingse

U noći s četvrtka na petak odigrano je pet utakmica u NBA ligi. U zanimljivom dvoboju Istoka Boston je uspio svladati Milwaukee i sjajnog Antetokounmpa, Clippersi su košem Griffina u posljednjoj sekundi ostali na stopostotnom učinku, dok su Pelicansi preokretom došli do slavlja protiv Kingsa.

Milwaukee Bucks – Boston Celtics 89:96

Košarkaši Bostona su puno bolje ušli u utakmicu, od samog starta igrali su agresivno, što im je donijelo dvoznamenkastu prednost već u prvoj dionici. Čuvali su vodstvo sve do isteka poluvremena, kada su domaći Bucksi ipak sustigli Kelte. Treća četvrtina pripala je igračima Milwaukeeja, no u posljednjoj dionici igrači Brada Stevensa opet preuzimaju vodstvo te lakoćom odnose pobjedu.

Al Horford je predvodio Celticse s 27 poena i devet skokova, a odličan je bio i Kyrie Irving s 24 ubačaja i sedam dodavanja. U redovima domaće momčadi još jednom je izvrstan bio Giannis Antetokounmpo – s 28 koševa, deset skokova i sedam asistencija došao je vrlo blizu triple-double učinka.

Portland Trail Blazers – LA Clippers 103:104

Na Zapadu je također bilo zanimljivo. Vrlo izjednačenu utakmicu odigrali su Blazersi i Clippersi, iako su potonji veći dio susreta proveli u blagoj prednosti. Pet sekundi prije kraja utakmice McCollum je realizirao jedno slobodno bacanje za plus dva Portlanda, no s druge strane ukazao se Blake Griffin, koji tricom sa sirenom donosi četvrtu pobjedu svojoj momčadi u isto toliko utakmica.

Griffin je bio najbolji igrač Clippersa s 25 poena i osam skokova, a po 16 koševa postigli su Austin RiversDanilo Gallinari. Dodajmo i da su gosti u 48 minuta imali samo 11 asistencija, što je neobično malo za NBA ligu. S druge strane prednjačili su Damian Lillard (25 koševa) i C.J. McCollum (23 koša).

Sacramento Kings – New Orleans Pelicans 106:114

Pelicansi su protiv Kingsa došli do druge pobjede u sezoni, i to bez ozlijeđenog Anthonya Davisa. Domaćini su kontrolirali igru kroz prve tri četvrtine, a u nekoliko navrata imali su i 19 koševa prednosti. No, posljednja dionica pripala je Pelicansima, koji su uspjeli izbrisati zaostatak te povesti. Na kraju su upisali pobjedu s osam koševa prednosti.

Goste je vodio bivši igrač Sacramenta DeMarcus Cousins, koji je odigrao nevjerojatnu partiju. Susret je završio s 41 poenom, 23 skoka i šest dodavanja, dok je iz igre pogađao 56 posto šuteva. Uz njega se najviše istaknuo Jrue Holiday s 20 poena i sedam dodavanja. Najbolji strijelac Sacramenta bio je rookie De’Aaron Fox s 14 koševa.

Ostali rezultati:

Chicago Bulls – Atlanta Hawks 91:86
Memphis Grizzlies – Dallas Mavericks 96:91

Latest Posts

NE PROPUSTITE