Wednesday, November 30, 2022

ZADNJE OBJAVE

Griffin jednoglasno izabran za novaka godine

Krilni centar LA Clippersa Blake Griffin jednoglasno je izabran za najboljeg novaka godine u NBA ligi.

- Advertisement -

U izboru je sudjelovalo 118 novinara i baš svi su Griffina postavili na prvo mjesto. Ovo je tek treæi sluèaj da jedan košarkaš osvaja maksimalni broj bodova u izboru. Prethodno su takvu poèast dobivali Ralph Sampson za sezonu 1983/84, odnosno David Robinson za sezonu 1989/90.

Izbor Griffina ne èudi. Prvi pick drafta iz 2009. godine propustio je cijelu prošlu sezonu, a zablistao u svojoj premijernoj u najjaèoj košarkaškoj ligi svijeta ostvarujuæi prosjeke od 22,5 poena, 12,1 skoka i 3,8 asistencija po utakmici. Odigrao je sve 82 u osnovnom dijelu lige i usput zaslužio reputaciju jednog od najboljih zakucavaèa.

Krilni centar Clippersa postao je nakon osam godina i prvi rookie koji je nastupio na All-Star utakmici. Osvojio je naslov najboljeg u zakucavanjima letom preko automobila.

- Advertisement -

Griffin je u sezoni šest puta bio proglašen za najboljeg novaka mjeseca, ostvario je 63 double-double uèinka u 32 pobjede i 50 poraza svoje momèadi. Sezonu je zakljuèio kao dvanaesti strijelac lige i njen èetvrti skakaè.

Iza Griffina (590 bodova), u poretku su John Wall iz Washington Wizardsa sa 295 bodova, te DeMarcus Cousins iz Sacramento Kingsa s 81 bodom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE