Wednesday, May 8, 2024

ZADNJE OBJAVE

Griffin u Pistonsima, Harris i Bradley u Clippersima

Potpuno neočekivano jutros je na službenim stranicama kluba iz Los Angelesa osvanula obavijest kako su igrača oko kojeg već dugi niz godina grade cijelu momčad te s kojim su ovoga ljeta potpisali novi, 5-godišnji ugovor vrijedan 173 milijuna dolara, Blakea Griffina poslali put istoka, točnije u Detroit.

Čak je i sam Griffin ostao iznenađen čemu svjedoči objava na njegovom Twitter profilu.

Uz Griffina, Clipperse napuštaju Brice Johnson i Willie Reed, dok će Tobias Harris, Avery Bradley i Boban Marjanović hladni Detroit zamijeniti sunčanom obalom Kalifornije. Osim navedenog trojica, Clippersi su dobili zaštićeni pick prve runde na sljedećem draftu (zaštićen top-4 do 2021. godine) te pick druge runde na idućem.

“Blake je jedan od najboljih igrača koji je ikada nosio dres Clippersa. Želimo izraziti našu zahvalnost i poštovanje prema svemu što je učinio za momčad i grad Los Angeles. Bila je to vrlo teška odluka, ali smo naposljetku odlučili kako je to najbolje za franšizu,” izjavio je Lawrence Frank, President of Basketball Operations Clippersa.

Ovim su potezom Clippersi svima poslali jasnu poruku kako kreću u rebuilding momčadi te je za očekivati skorašnji trade DeAndrea Jordana i Loua Williamsa. S druge strane Pistonsi ovom razmjenom kreću u lov na doigravanje i vrlo optimistično gledaju prema budućnosti.

“Vrlo smo ozbiljni kada je u pitanju pobjeđivanje te je ovo veliki iskorak prema poboljšanju naše momčadi. Blake Griffin je jedan od elitnih igrača u NBA, a kada dobijete priliku za dovođenje takve vrste talenta – zgrabite je. Ovo nije bio potez bez rizika. Mnogo smo dali za njega, uključujući Tobiasa Harrisa – jednog od najvećeg radnika i osobu iznimnog karaktera, te dva kvalitetna mlada igrača. No, jako smo uzbuđeni što smo doveli Blakea Griffina u Detroit. Odlično odgovara našoj momčadi i donijeti će nam kombinaciju snage i atletizma koja će podići našu ekipu i uzbuditi naše navijače,” kazao je vlasnik Pistonsa Tom Gores nakon objave vijesti o tradeu.

Griffin je ove sezone upisao 33 nastupa te je na prosjeku od 22,6 poena, 7,9 skokova i 5,4 asistencija. Čak 24 puta ubacio je 20+ koševa, a najraspoloženiji je bio protiv Kingsa kojima je krajem studenog ubacio 33 koševa.

Tobias Harris je ove sezone upisao 48 nastupa te je na prosjeku od 18,1 poena, 5,1 skokova i 2 asistencije, dok je Avery Bradley prosječno bilježio 15 koševa, 2,4 skoka, 2,1 asistencije i 1,2 ukradenu loptu u 40 nastupa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE