Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Griffin:”Stvarajući momčad za LeBrona osjećao sam se očajno”

David Griffin, čovjek koji je izgradio momčad koja je osvojila titulu NBA prvaka 2016. godine, progovorio jest kako je to izgledalo kada gradite momčad za LeBrona Jamesa.

LeBron James proveo je četiri uspješne godine u Clevelandu(drugi mandat), osvojivši naslov NBA prvaka 2016. godine. Bilo je to razdoblje u kojem Cavsi nisu planirali za budućnost već isključivo sadašnjost, odnosno aktualni trenutak. Što se sve događalo iza zatvorenih vrata progovorio je dugogodišnji generalni menadžer Cavsa, David Griffin.

Sve što smo tada pokušavali učinili bilo je neodrživo, svakako nezabavno. Osjećao sam se očajno. Doslovno, u trenutku kad smo osvojili prvenstvo znao sam da ću napustiti klub. Nije bilo nikakve šanse da ću tamo ostati neovisno koliko će mi novca ponuditi,’ kazao je Griffin u razgovoru za Sports Illustrated, Cleveland je napustio 2017. godine.

Griffin se dotaknuo i LeBrona, no ne s pretjerano pozitivnim impresijama.

Teško je kada sve zasluge za pobjede kreću prema LeBronu, a porazi prema nama ostalima, posebno njegovim suigračima. Njima je prestalo biti zabavno vrlo brzo.”

Taj argument izravno govori o mišljenju dobrog dijela lige, rijetko koja zvijezda u današnjem NBA želi igrati uz LeBrona, čak je prije otprilike godinu dana Kevin Durantbez zadrške izjavio: ‘Nimalo mi se ne sviđa taj cirkus koji se vrti oko Jamesa.’

Griffin je također prokomentirao LeBronov prelazak u Los Angeles Lakerse.

Nisam siguran koliko mu znači pobjeđivanje u ovoj fazi karijere. Ne znam je li došao u Los Angeles zbog drugih prioriteta.

Prije nekoliko mjeseci Griffin je preuzeo funkciju Dopredsjednika košarkaških operacija u New Orleans Pelicansima gdje je već ostavio trag nakon nekoliko odličnih igračkih akvizicija, a najveća je bila trade upravo s Lakersima u kojem je prema Los Angelesu poslao Anthonyja Davisa za paket igrača koji su činili Brandon Ingram, Lonzo Ball i Josh Hart, a Pelicansi su dobili i tri buduća picka prvog kruga drafta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE