Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Grizzliesi i Spursi odigrali klasik, Warriorsi povratkom do vodstva 3-0

Fantastični DeMar DeRozan predvodio je Raptorse do pobjede u gostima i došli su do izjednačenja serije. Hawksi su odličnom košarkom lako pobijedili Wizardse, a u najuzbudljivijoj utakmici večeri Grizzliesi su u produžetku svladali Spurse. Warriorsi su preokretom uspjeli pobijediti Blazerse i doći do treće pobjede u seriji i na korak su do prolaska u idući krug.

Milwaukee Bucks – Toronto Raptors 76:87 (2-2)

Raptorsi su uspjeli izjednačiti seriju pobjedom u gostima. Gosti iz Kanade su odigrali jako dobro drugo poluvrijeme, a nakon očajne treće utakmice probudio se i DeMar DeRozan koji je ubacio 33 poena, uz devet skokova, pet asistencija i četiri ukradene. Raptorsi su u cijeloj utakmici imali samo šest strijelaca, ali i to im je bilo dovoljno za pobjedu. Bucksi su u drugom poluvremenu ubacili samo 35 poena, a ukupno su šutirali 37%, u drugom poluvremenu šut im je bio 31%, 13-42. Bucksi su imali i 20 izgubljenih, a lošu šutersku večer imao je i najbolji igrač Bucksa Giannis Antetokounmpo koji je imao 19 poena, devet skokova, četiri asistencije po dvije blokade i ukradene, ali i sedam izgubljenih uz šut 6-19. Raptorsi su vratili prednost domaćeg terena i sljedeća se utakmica igra u Torontu.

Atlanta Hawks – Washington Wizards 116:98 (1-2)

Paul Millsap i Dennis Schröder predvodili su Hawkse do prve pobjede u seriji. Već u prvoj četvrtini Hawksi su imali veliko vodstvo od 18 poena razlike, a u prvoj četvrtini su ubacili čak 38 poena. Na poluvremenu su također imali 18 razlike, a u trećoj četvrtini prelomili su susret i u četvrtu četvrtinu su čak ušli s 23 poena prednosti. Jedini raspoloženi u redovima Wizardsa bio je John Wall koji je ubacio 29 poena uz šut 10-12, sedam asistencija i četiri skoka. Igrao je fantastično, ali nije imao podršku momčadi pogotovo od drugog najboljeg igrača Bradleyja Beala koji je završio susret s 12 poena i šutem 6-20, a za tri je imao 0-6. Bojan Bogdanović je imao 11 poena i sedam skokova.

Memphis Grizzlies – San Antonio Spurs 110:108 (OT) (2-2)

Memphis je u produžetku uspio doći do druge pobjede i izjednačenja u seriji. Kawhi Leonard i Mike Conley odigrali su odlične utakmice za svoje momčadi. Leonard je imao 43 poena, a u posljednjoj četvrtini i u produžetku kombinirano je imao 24 poena, no i to nije bilo dovoljno. U četvrtoj četvrtini i produžetku imali smo čak šest promjena vodstva i sedam izjednačenja. Mike Conley  također je igrao briljantno, ubacio je 35 poena, devet skokova i sedam asistencija, a pogodio je i šut koji je odveo utakmicu u produžetke. Memphis je bolje krenuo u produžetku, imali su čak i četiri poena vodstvo, ali Kawhi je izjednačio utakmicu nakon što je pogodio dvije trice zaredom na 108:108. Onda je Marc Gasol preuzeo stvar i 0,7 sekundi prije kraja utakmice je pogodio za izjednačenje u seriji.

Portland Trail Blazers – Golden State Warriors 113:119 (0-3)

Warriorsi su polako ušli u ovaj susret. Na poluvremenu su zaostajali u jednom trenutku čak i 17 poena razlike. Igrali su bez Kevina Duranta, ali su se u drugom poluvremenu probudili i zaigrali su bolju košarku. Na poluvrijeme su otišli sa zaostatkom od 13 poena razlike, ali već na kraju treće bilo je samo dva razlike za Blazerse. U trećoj četvrtini imali su seriju 19:1 koja ih je vratila u utakmicu. Warriorsi su u četvrtoj preuzeli vodstvo imali su 108:100, a onda 1:29 prije kraja bilo je 110:106 za Warriorse i loptu je imao Stephen Curry koji je pogodio tricu i potvrdio pobjedu Warriorsa. Ovo je bio prijelomni susret u ovoj seriji i teško je da će nakon ovog nešto moći Blazersi napraviti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE