Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Grizzliesi izbacili Spurse

Košarkaši Memphis Grizzliesa plasirali su se polufinale Zapadne konferencije NBA lige. Pobjedom 99-91 u svom FedExForumu nad San Antonio Spursima Grizzliesi su došli do ukupne pobjede u seriji s 4-2.

Na taj su naèin u Memphisu uknjižili svoju prvu pobjedu u nekoj seriji doigravanja ikad. U prva tri pojavljivanja u doigravanjima Grizzliesi su redovito “pometeni” u prvom krugu, te su do serije sa Spursima imali omjer pobjeda i poraza 0-12. Sada su, pak, postali tek druga momèad u povijesti NBA lige koja je uspjela izbaciti najboljerangiranu momèad konferencije iz regularnog dijela u prvom krugu doigravanja otkako se serija igra po sistemu “bolji iz sedam utakmica”.

Memphis je do trijumfa predvodio sjajni Zach Randolph koji je ubacio 31 koš uz 11 skokova, od èega je èak 17 koševa zabio u posljednjoj èetvrtini. Ujedno je zabio 13 od zadnjih 20 koševa svoje momèadi. Marc Gasol ubacio je 12 koševa uz 13 skokova, dok su dvoznamenkasti bili i Tony Allen i Greivis Vasquez koji su ubacili svaki po 11 koševa. San Antonio je košem Antonija McDyessa èetiri minute i 40 sekundi prije kraja imao vodstvo 80-79, ali do kraja Spursi nisu uspjeli pronaæi pravo rješenje za Randolpha. Najefikasniji u redovima poražene teksaške momèadi bio je Tony Parker s 23 koša, Manu Ginobili zabio je 16, a Tim Duncan 12 uz 10 skokova.

Memphis je u ovom susretu u potpunosti dobio bitku pod koševima. Tako su Grizzliesi u potpunosti nadskakali Spurse (43-32) iz èega su proizašla èak 24 postignuta koša više iz reketa (62-38).

U polufinalu Zapada Memphis æe snage odmjeriti s Oklahoma Cityjem. Prva utakmica serije na rasporedu je veæ u nedjelju na parketu Oklahoma City Arene.

Latest Posts

NE PROPUSTITE