Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Grizzliesi izborili ‘majstoricu’

Košarkaši Memphis Grizzliesa izborili su sedmu, odluèujuæu utakmicu u èetvrtfinalu Zapadne konferencije NBA lige gostujuæom pobjedom nad Los Angeles Clippersima 90:88.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Marc Gasol (23)
  • Asistencije: Mike Conley (9)
  • Skokovi: Zach Randolph (16)
  • Ukradene lopte: Chris Paul (3)
  • Blokade: Zach Randolph (3)

Memphis je tako od zaostatka u seriji 1-3 spasio dvije meè-lopte i sada æe imati priliku završiti seriju u svoju korist u nedjelju naveèer na domaæem parketu.

Grizzliesi su u posljednjoj èetvrtini uspjeli nadoknaditi deficit od osam koševa (68:76) serijom 17-4. Najefikasniji igraè Memphisa bio je Marc Gasol s 23 koša kojima je pridodao i 9 skokova. Zach Randolph upisao je 18 koševa i 16 skokova, od èega je sedam koševa i jednako toliko skokova uknjižio u posljednjoj dionici igre. Rudy Gay i Mike Conley dodali su svaki po 13 koševa u tijesnom trijumfu Grizzliesa.

“Bili smo usredotoèeni na naš obrambeni zadatak i to je veliki razlog zašto smo pobijedili”, komentirao je nakon susreta Gasol.

Blake Griffin zabio je 17 koševa za Clipperse usprkos ozljedi lijevog koljena koja je ogranièila njegove skakaèke sposobnosti, dok je Eric Bledsoe postigao 14 koševa ušavši s klupe. Chris Paul ubacio je 11 koševa u utakmici u kojoj je igrao s ozljedom kuka.

Samo osam momèadi u NBA povijesti uspjelo je nadoknaditi deficit od 3-1 u seriji doigravanja na èetiri pobjede, a Memphis æe postati deveta uspije li pobijediti u nedjelju. S druge strane, L.A. Clippersi traže tek treæi prolaz serije u doigravanju u klupskoj povijesti.

U konferencijskom polufinalu pobjednik ove serije igrat æe protiv San Antonio Spursa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE