Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Grizzliesi lakoæom protiv Miamija, uvjerljivi Lakersi i Thunder

NBA prvak Miami Heat doživio je težak poraz u Memphisu od “grizlija”. Iako su ipak imali na raspolaganju LeBrona Jamesa i Dwyanea Wade, Heat je poražen sa 104:86.

James je bio pod upitnikom zbog natuèenog koljena još iz utakmice s Atlanta Hawksima, a Wade je bio upitan zbog prehlade koju je pokupio od najstarijeg sina. No ipak, obojica su  zaigrala, ali nije bilo pomoæi protiv raspoloženih Grizzliesa.

Wayne Ellington imao je najbolju veèer u dosadašnjoj karijeri kada je ubacio 25 poena, od èega èak sedam trica iz 11 pokušaja. Rudy Gay pridodao je 21 poen uz osam skokova, pet asistencija i èetiri ukradene lopte, dok su Mike Conley i Zach Randolph ubacili svaki po 18 koševa.

Kod Miamija su jedino Chris Bosh (22) i James (20) bili dvocifreni, dok je ostatak momèad, predvoðen Wadeom (3-15 šut), bio katastrofalan u napadaèkim akcijama. Sveukupno je Heat pucao bijednih 38 posto iz igre, 26,7 posto iza linije tri poena i 61,1 posto s crte slobodnog bacanja.

Memphis je pobjedom nastavio svoj niz, te ga protegnuo na pet uzastopnih slavlja, dok je istovremeno prekinuo Miamijev od takoðer èetiri pobjede.

Los Angeles Lakersi stigli su i do treæe pobjede, druge uzastopne, u utakmici protiv slabašnog Sacramenta. Rezultatom 103:90 “jezerèani” su glatko došli do pobjede koja pak u nijednom trenutku utakmice nije bila upitna. Naime, slavili su Lakersi u sve tri prve èetvrtine, a tek su Kings uspjeli izvuæi “iks” u posljednjoj dionici (24-24).

Najbolji je u redovima domaæina bio Dwight Howard koji je stavio 23 koša i upisao èak 18 skokova. Kobe Bryant pridodao je 20 uz po šest skokova i asistencija, a Metta World Peace i Paul Gasol po 18 koševa.

Od ostalih rezultata izdvojimo i èetvrtu uzastopnu pobjedu Oklahoma City Thundera koji je u svojoj dvorani slavio protiv Cleveland Cavaliersa 106:91. Najbolji u redovima “gromova” bio je Russell Westbrook s 27 poena, šest skokova i 10 asistencija, dok je Kevin Durant, najbolji strijelac NBA lige proteklih sezona, ubacio 26 uz osam skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE