Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Grizzliesi namjeravaju ponovno potpisati Gasola

Sljedeće ljeto Marc Gasol bit će jedan od najtraženijih slobodnih igrača na tržištu. Već smo pisali o mogućim destinacijama za ponajboljeg centra lige i najčešće se spominju Knicksi, koji traže vrhunskog centra za trokut, i Spursi, kojima će nakon vjerojatnog odlaska Tima Duncana u mirovinu trebati netko tko će popuniti nastalu rupu i uklopiti se u njihov sustav igre. Zapravo, Gasol će biti meta svake momčad koja ima mjesta na cap spaceu da ga potpiše.

U taboru Grizzliesa nitko nije ravnodušan na ove špekulacije, pa je Chris Wallace, generalni menadžer momčadi, dao izjavu za CLNS Radio: „Imamo svaku namjeru ponovno potpisati Marca Gasola. Ove druge momčadi morat će pronaći nekog drugog igrača.“

Košarkaške kvalitete 30-godišnjeg centra i više su nego poznate. Najbolji je all around centar lige, u prosjeku zabija 20 poena uz 8 skokova, a reket zatvara kao od šale. U ovom trenutku nema boljeg obrambenog centra i vjerojatno će bit jedan od najvećih favorita za osvajanje nagrade za obrambenog igrača godine, koju je već osvojio 2013. godine.

Marc se zasada ophodi u maniri pravog profesionalca i ne daje nikakve izjave o svojoj budućnosti. Koncentriran je na svoje Grizzliese koji, uz Toronto, imaju najbolji omjer lige (12-2). Vidjet ćemo što će donijet kraj sezone. Grizzliesi mu mogu ponuditi najveći garantirani ugovor, a godišnja bi se plaća vremenom mogla popeti i na 30 milijuna dolara.

Latest Posts

NE PROPUSTITE