Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Grizzliesi odustali od O.J. Mayoa

Momèad Memphis Grizzliesa od sljedeæe sezone bit æe lišena usluga O.J. Mayoa za kojega su èelnici ekipe odluèili kako ne može pomoæi ekipi te æe Mayo sutra postati nezaštiæen slobodan igraè.

Prvoga dana mjeseca srpnja, odnosno sutra, zapoèinje trgovanje slobodnim igraèima. Njima æe se pridružiti O.J. Mayo od kojega su Grizzliesi oèito odustali. Mogli su mu ponuditi tzv. qualifying offer èime bi Mayo postao zaštiæen slobodan igraè, što znaèi da bi Grizzliesi mogli izjednaèiti svaku ponudu koju Mayo primi i tako ga zadržati u ekipi. Ipak Grizzliesi to nisu uèinili te æe Mayo postati nezaštiæen slobodan igraè. Grizzliesi su ponude poslali za Marreesea Speightsa i Darrella Arthura èime su njih dvojica došli u status zaštiæenih slobodnih igraèi.

Iako je Mayo individualno sjajan igraè, timska igra mu je slabija strana te se nije uspio prilagoditi igri u Memphisu. Njegova sljedeæa ekipa imat æe zadatak nauèiti ga timskoj igri, a ukoliko to uspiju dobit æe sjajnog strijelca koji s klupe može biti ubojito oružje. Veæ duže vremena Boston Celticsi pokušavaju dovesti Mayoa u svoje redove i sada bi mogao biti pravi trenutak da to uèine te bi Mayo trebao biti zamjena za Raya Allena koji najvjerojatnije napušta ekipu.

Mayo je u NBA ligu došao 2008. godine kada su ga treæim izborom drafta odabrali èelnici Minnesota Timberwolvesa, ali su ga odmah poslali u Memphis u velikoj razmjeni koja je ukljuèivala 8 igraèa, a kojom su Timberwolvesi doveli Kevina Lovea i Mikea Millera. Mayo je u Memphisu tijekom prve dvije sezone imao ulogu startera te je prosjeèno postizao 18 poena i 3,8 skokova po utakmici. Ipak, došlo je do promjene u posljednje dvije sezone, kada je ulazio u igru s klupe i njegovi su prosjeci pali na 11,9 poena i 2,8 skokova po utakmici, a igrao je i 12 minuta manje po susretu nego u prve dvije NBA sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE