Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Grizzliesi traže izjednačenje, prva utakmica Oklahome bez Westbrooka

Za vikend NBA liga ponovno nudi dvije utakmice u nešto “pogodnijim” terminima, gledano iz perspektive Europljana. Te dvije utakmice su dvoboji Bullsa i Netsa te Grizzliesa i Clippersa, a kasnije će snage odmjeriti Atlanta i Indiana te Houston i Oklahoma City.

Chicago Bulls (2-1) – Brooklyn Nets (1-2) 20.00

Bullsi su pred svojim ciljem da potvrde brejk koji su ostvarili u drugoj utakmici. U prethodnoj utakmici držali su kontrolu 43 minute, no onda su jednostavno pali u napadu i obrani, te su dozvolili Netsima da imaju šut za produžetak koji nisu uspjeli pogoditi. Zadnjih 5 minuta Bullsi su promašili sve šuteve i zabili su samo dva slobodna bacanja u posljednjih 10 sekundi. Bullse je krasila fenomenalna obrana koja je u tih spomenutih 43 minute primila svega 64 poena jer su praktički mogli igrati obranu 5 na 3 jer je trener P.J. Carlesimo predugo koristio Reggieja Evansa i Geralda Wallacea koji su napadački bili indisponirani. Bullse su prevodili odlični Carlos Boozer s 22 poena i 16 skokova, Luol Deng s 21 poenom i 10 skokova, te solidni Kirk Hinrich s 12 poena. U redovima Netsa, najbolji je bio Brook Lopez s 22 poena, 9 skokova i 7 blokada, a podbacili su Deron Williams i Joe Johnson koji su kombinirano šutirali 11/28 i ubilježili su samo 7 asistencija. Netsi ako misle napraviti nešto u ovoj seriji moraju više koristiti igrače s klupe, prvenstveno Andraya Blatchea i C.J. Watsona.

Večeras očekujemo puno bolju igru Netsa, ali naša prednost je i dalje na strani Bullsa.

Memphis Grizzlies (1-2) – Los Angeles Clippers (2-1) 22.30

Grizzliesi su na krilima maestralnog Zacha Randolpha koji je susret završio s 27 poena i 11 skokova uspjeli smanjiti rezultat u ovoj neizvjesnoj seriji. Igrali su fenomenalnu košarku, te su bili agresivniji, koncentriraniji i borbeniji od protivnika što se može vidjeti iz broja skokova, 45:33 za Grizzliese i broja izgubljenih lopti gdje su Clippersi imali 16 od koji je 5 djelo Chrisa Paula koji je u prve dvije utakmice bio na prosjeku od 23,5 poena, 8 asistencija i samo jedne izgubljene lopte. On je u potpunosti bio nadigran od strane Mikea Conleya koji nije bio šuterski raspoložen, ali je uhvatio 6 lopti, podijelio 10 asistencija, ukrao 3 lopte, napravio 2 blokade i susret je završio s nula izgubljenih lopti. Osim Z-Boa, odlični su bili Marc Gasol sa 16 poena i 8 skokova, Tony Allen s 13 poena, 9 skokova i 4 ukradene lopte, te Quincy Pondexter s 13 poena. Kod Clippers je jedini su nešto odigrali Blake Griffin sa 16 poena, te s klupe Matt Barnes s 12 poena.

Očekuje nas još jedna borba između dva ljuta protivnika, a malu prednost dajemo Grizzliesima zbog domaćeg terena.

Atlanta Hawks – Indiana Pacers (0-2) 01.00

Možda i najvažnija utakmica serije za Atlanta Hawkse. Ako večeras izgube, naći će se u zaostatku od 3-0, a taj zaostatak nitko u povijesti lige nije uspio nadoknaditi. U prve dvije utakmica Indiana je pokazala da je kvaliteta na njihovoj strani te su opravdali ulogu favorita, ali Hawksi su tijekom sezone dobro igrali na svome parketu i mogu se nadati pobjedi. U prvoj utakmici Indiana je slavila rezultatom 107:90, a u drugoj 113:98, te niti jedna utakmica nije bila neizvjesna do samoga kraja. Prvo ime serije do sada je bio Paul George, koji je nakon triple-double učinka na otvaranju postigao 27 poena i 8 skokova u drugoj utakmici. Vrlo dobar u drugoj utakmici bio je i George Hill s 22 poena, te njih dvojica za sada predstavljaju najveću opasnost za Hawkse. U redovita Atlante najbolji u drugoj utakmici bio je Devin Harris sa 17 poena, dok su po 16 ubacili Jeff Teague i Josh Smith. Oni, uz Ala Horforda, igraju konstantno dobro, no potrebno je da se još netko pridruži, a prije svega to se očekuje Kylea Korvera koji je kombinirano u dvije utakmice ubacio tek 14 poena, uz šut iz igre 29%.

Indiana je kvalitetnija momčad i očekujemo da dođu do nove pobjede te se približe na korak do prolaska u drugi krug.

Houston Rockets – Oklahoma City Thunder (0-2) 03.30

Vrlo zanimljiva utakmica nas očekuje u Toyota centru. Ondje će Oklahoma po prvi puta od njegovog draftiranja igrati bez Russella Westbrooka, koji je na prošloj utakmici ozlijedio koljeno i očekuje ga operacija zbog koje će vrlo vjerojatno propustiti ostatak doigravanja. Ovo mu je prva propuštena NBA utakmica, tako da će biti zanimljivo vidjeti kako će momčad reagirati bez njega. Veliku ulogu ovdje će imati trener Scott Brooks na kojemu leži odgovornost da pronađe način kako nadomjestiti učinak ozlijeđenog Westbrooka. Zbog toga očekujemo veliku utakmicu Kevina Duranta, koji sada postaje jedini igrač u ekipi sposoban kreirati dobre napadačke situacije sebi i drugima. Možemo očekivati stalna udvajanja na njemu od strane Rocketsa, koji su u drugoj utakmici serije pružili vrlo dobru partiju, ali na kraju su ipak izgubili rezultatom 105:102. Dobru utakmicu odigrao je James Harden s 36 poena, 11 skokova i 6 asistencija, a kao pogodak se pokazalo i uvrštenje Patricka Beverleya u početnu petorku, koji je odgovorio sa 16 poena, 12 skokova i 6 asistencija. Večeras bi utakmicu zbog ozljede mogao propustiti Jeremy Lin, tako da će Bevelyjev učinak biti iznimno bitan.

Utakmica koju je teško za prognozirati jer Oklahoma nikada do sada nije igrala bez Westbrooka. Zbog toga očekujemo da se u ovoj utakmici neće najbolje prilagoditi te da će Houston upisati prvu pobjedu u ovogodišnjem doigravanju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE