Wednesday, May 8, 2024

ZADNJE OBJAVE

Grizzliesi u Staples Centru po pobjedu za mirnu èetvrtu poziciju

I ovu subotu æemo gledati Clipperse u veèernjem terminu. Ovaj put ugošæuju takoðer posrnuli Memphis i bit æe to izravni okršaj za 4. mjesto Zapadne konferencije. Pola sata poslije ponoæi poèinju dva susreta ekipa s Istoène konferencije. U prvome posrnuli Netsi doèekuju najlošiju momèad lige dok u drugome New York želi zapoèeti novi niz pobjeda a prva prepreka æe im biti Detroit. Svakako æe biti zanimljivo i u dvobojima Houston – Dallas te Milwaukee – Indiana pa nas èeka zanimljiva subota.

Los Angeles Clippers – Memphis Grizzlies  20.00

Treneru Clippersa (26-21) Vinny Del Negru se sve više trese stolica. Na posljednje tri utakmice odnosno tri gostovanja su upisali tri poraza i praktièki doveli u pitanje sigurnu poziciju koja vodi u doigravanje. Sada su spali u krug od šest ekipa koje se bore za pet pozicija i budu li nastavili sa ovakvim igrama ne piše im se dobro. Najveæi problem kod Clippersa predstavlja sluèaj kada uz Paula i Griffina nemaju niti jednog drugog raspoloženog igraèa tada ne mogu dobiti niti najlošije ekipe lige, kao što je to bio sluèaj prekjuèer sa Hornetsima. U zadnje vrijeme bi pobjeðivali jedino potpomognuti bljeskovima Williamsa odnosno kada njega ide šut tada i Clippersi imaju dobar rezultat, èim to stane odmah se to pretvori u igru gdje sve pada na leða Chris Paula i na njegovu genijalnost. Naravno, nije on svemoguæ pa da svaku veèer riješava utakmicu u korist svoje ekipe pa su se zato i nagomilali porazi unazad nešto više od mjesec dana. Slièna situacija je i kod veèerašnjih gostiju koji umjesto da su još više živnuli oporavkom svog najboljeg igraèa oni su doživjeli potpuni preokret i od konkurenta Lakersima za 3. poziciju pretvorili se u ekipu koja sa par poraza zaredom može skliznuti sa pozicija koje vode u doigravanje. Jedina razlika od njihovih veèerašnjih protivnika je što njihova slaba forma zasad traje samo tjedan i pol dana pa se nadaju kako neæe to još duže potrajati. Ipak, raspored je neumoljiv pa im veæ veèeras nakon Clippersa sutra dan slijedi novi okršaj sa Lakersima. Ipak, Randolph i Gasol bi trebali biti najveæa prednost Grizzliesa veèeras jer DeAndre Jordan sada veæ ima kroniènih problema sa malo boljim centrima što Marc Gasol svakako jest. Domaæinu je upitan nastup Mo Williamsa radi problema sa nožnim palcem dok kod gostiju nitko bitan nije povrijeðen.

Iako su Clippersi blagi favoriti radi domaæeg parketa mi æemo prednost dati gostima jer imaju puno više opcija u napadu a i imali su dosta nesreæe u zadnjih tjedan dana jer nisu zaslužili izgubiti baš sve te utakmice gdje je upisan poraz na kraju.

Washington Wizards – Atlanta Hawks  00.00

Veèeras se u treæem i posljednjem meðusobnom susretu sastaju ove dvije ekipe Southeast divizije. Dosada su oba puta igrali u Philips Areni i oba puta je Atlanta slavila sa dvoznamenkastom razlikom. U današnjoj utakmici su uloge zamijenjene ali favorit je i dalje isti. Wizardsi (11-35) su u fazi privikavanja na novu ekipu. Nene im se prikljuèio i u susretu protiv Netsa pokazao da bi mogao biti od velike pomoæi, no èim je došla jaèa centarska linija, ona od Pacersa, pokazalo se kako neæe moæi sam kontrolirati skok nego da mu trebaju još dva kvalitetna igraèa. Wall i Crawford svoj posao odrade, nekada malo bolje nekada lošije ali ostatak ekipe debelo kašljuca a protiv ozbiljnih ekipa, kao što su to Hawksi teško æe proæi. Atlanta (28-20) je juèer odigrala domaæi susret protiv Netsa gdje su upisali pobjedu 93:84 za što im je trebala samo jedna pravo odigrana èetvrtina, i to ona zadnja. Najefikasniji je opet bio Josh Smith s 30 poena i 12 skokova, a on trenutno bilježi brojke karijere u sve tri najbitnije statistièke rubrike. Veliku pomoæ je imao i od bekovskog trojca TeagueHinrichJohnson koji su kombinirano ubilježili 47 poena i 14 asistencija. Joe Johnson se solidno snalazi na poziciji niskog krila koja mu je dodijeljena u zadnje vrijeme, a ne bi niti veèeras trebalo biti problema jer su Wizardsi baš tamo i najtanji. Kod domaæina je upitan nastup Trevora Bookera dok kod gostiju Pachulie i Radmanoviæa.

Atlanta je slavila dva puta protiv Wizardsa ove sezone a vjerujemo kako æe ubilježiti i treæu pobjedu.

New Jersey Nets – Charlotte Bobcats  00.30

Èetvrti i posljednji ovosezonski susret izmeðu Netsa i Bobcatsa. U prethodna tri svaku puta su slavili igraèi New Jerseya i unatoè katastrofalnoj formi prognoziramo pobjedu i u veèerašnjem okršaju. Iako su se juèer solidno držali u gostima kod Atlante te ušli u zadnju èetvrtinu sa 8 poena prednosti što se susret više bližio kraju to je sve lošije po njih išlo. Na kraju su završili na 40% šuta a najistaknutiji je, kao i inaèe bio Deron Williams sa 20 poena i 8 asistencija. Posebno su razoèarali Gerald Wallace i Anthony Morrow sa kombinirani šutem 8-30. Ipak, veèeras im stiže najgora momèad lige i trebali bi napokon upisati pobjedu nakon pet poraza u nizu. Charlotte (7-38) je juèer gostovao kod Milwaukeea i poslužio im kao ekipa preko koje æe jurišati na novi niz pobjeda. Veæ nakon poluvremena je bilo jasno tko æe slaviti na kraju da bi susret završio 112:92 u korist gostiju. Iako su imali petoricu igraèa sa dvoznamenkastim uèinkom samo se Gerald Henderson posebno istaknuo sa 29 poena i 6 skokova te šutom 13-19. On bi i veèeras trebao biti glavna opcija Bobcatsa jer Netsi na poziciji beka-šutera i nemaju nekog stopera dok æe Wallace voditi bitku sa Maggetteom. Kod New Jerseya æe izostati Lopez dok su kod Bobcatsa upitni Diop, White i Najera.

Kada se od Netsa najviše oèekivalo u ovom dijelu sezone gdje imaju povoljan raspored oni su najviše zakazali i nanizali pet poraza. Veèeras je vrijeme za pobjedu i trebali bi slaviti protiv slabašnog protivnika.

New York Knicks – Detroit Pistons  00.30

Knicksi (23-25) su juèer zaustavljeni od strane Raptorsa i dolaze u New York poraženi. Odigrali su jednu od najslabijih predstava ove sezone i izgubili 96:79. Muèili su se sa šutevima a Carmelo Anthony je na kraju priznao da još nikako ne može uhvatiti ritam u napadu nakon ozljede te da prvi puta u karijeri smatra da igra bolje obranu nego napad. Za Woodsona to svakako treba biti zabrinjavajuæe jer je Anthony rasni strijelac i mora ga što prije dovesti u formu. Juèer su imali i problema su kontrolom lopte te upisali 22 turnovera. Sada im slijede tri domaæe utakmice a posebno æe im biti bitna ona u ponedjeljak kada im stižu izravni konkurenti Milwaukee Bucksi. Detroit (16-31) je nakon pet gostujuæih utakmica juèer odigrao jedan susret i na svojem parketu, protiv Miamija, upisali poraz 73:88 te se spremili na novo putovanje gdje ih èekaju još èetiri gostujuæe utakmice. Ovo im je definitivno najteže razdoblje sezone a o tome svjedoèi i pet poraza iz šest utakmica. Juèer osim mladog Knighta koji je upisao 18 poena nisu imali raspoloženog igraèa a zakazao je Ben Gordon nakon sjajnog nastupa u Denveru te za 31 minutu pogodio samo 4 šuta od 10 upuæenih i pritom izgubio 7 lopti. Rodney Stuckey je i za veèerašnji nastup upitan pa æe Pistonsi opet vjerojatno biti bez svog najboljeg strijelca.

Knicksi se pod hitno moraju vratiti novim pobjedama jer ova borba za 8. poziciju Istoka sa Bucksima postaje sve žešæa.

Chicago Bulls – Toronto Raptors  01.00

Prije samo tri dana su ove dvije ekipe odigrale svoj drugi meðusobni susret i tada su slavili Bullsi u gostima 94:82. Sredinom sijeènja su se sastali takoðer i tada je slavio Chicago pa u veèerašnjoj treæoj i posljednjoj utakmici nema razloga oko razmišljanja podjele uloga. Bullsi (39-10) su najbolja momèad lige a veèeras bi opet trebali nastupiti bez svojeg najboljeg igraèa. On je ove sezone propustio 15 utakmica a njegova ekipa je na 11-4 omjeru kada njega nema na parketu. Tako da se mnogi klubovi nadaju lakšem poslu protiv Bullsa kada njega nema no i mnogi su se prevarili u vezi toga. Toronto je to veæ jednom iskusio pa možda izvuku i kakvu pouku u vezi toga. Domaæini su imali dva dana odmora i sada love èetvrtu pobjedu u nizu. Raptorsi (16-32) su pak juèer pobjedom u svojem Air Canada Centru nad Knicksima prekinuli svoj niz od tri poraza i pokazali kako su neugodan protivnik ekipi iz New Yorka. Svoju veèer je imao DeMar DeRozan sa 30 ubaèenih poena dok su odlièni bili i Talijan Andrea Bargnani s 21 poenom i 7 skokova te rezervni igraè Gary Forbes sa 19 poena i 6 skokova. Zanimljivu veèer je imao playmaker Toronta Jose Calderon koji je promašio svih 10 šuteva koje je uputio prema košu ali se zato iskupio sa 10 asistencija. Za goste je upitan nastup Baylessa i DeRozana koji je juèer doživio malu nezgodu protiv Knicksa.

Bez njih dvojicu u postavi šanse Toronta su svedene na minimum i oèekujemo pobjedu Chicaga i to jubilarnu 40. u ovoj sezoni.

New Orleans Hornets – San Antonio Spurs  01.00

New Orleans Hornetsi (12-35) su nisu imali previše razumijevanja za povratak Chrisa Paula i njegove Los Angeles Clipperse te su ih porazili 97:90. Najbolji strijelac domaæina bio je Chris Kaman s 20 koševa i 10 skokova. Dobri su bili Jarrett Jack (9 asistencija) i Jason Smith koji su ubacili po 17 koševa. Još uvijek ih muèi velik broj ozljeda i za današnju utakmicu je upitan Trevor Ariza, a sigurno neæe nastupiti Carl Landry, Emeka Okafor i Eric Gordon.  San Antonio Spursi (31-14) su juèer na svom terenu pobijedili Dallas Maverickse 104:87. Domaæini su si u dobrom finišu prvog poluvremena priskrbili sedam koševa prednosti s kojima odlaze na odmor (52:45), no Dallas se nije predavao i pred kraj treæe èetvrtine su poveli sa pet koševa razlike. Tada kreæe uragan Spursa sa serijom 22:2 kojom rješavaju pitanje pobjednika. Najbolji strijelac domaæina bio je Daniel Green sa 18 koševa, dok je Tim Duncan upisao 15 koševa i 12 skokova. Tony Parker i Thiago Splitter juèer nisu nastupili, vjerojatno neæe ni danas.

Gosti su veliki favoriti i teško da slabašni New Orleans može upisati dvije pobjede zaredom.

Houston Rockets  – Dallas Mavericks  01.00

Iako su nastupili bez Kyle Lowryja i Kevina Martina kojih vjerojatno neæe biti ni danas, Houston Rocketsi (26-22) su bez problema kod kuæe pobijedili Golden State Warriorse sa 109:83. Od samoga poèetka su zagospodarili terenom i gosti nikako nisu imali odgovor na njihovu igru. Houston je tijekom utakmice vodio i po 30 razlike. U izostanku ponajboljih igraèa najbolje se snašao Chandler Parsons koji je zabio 20 koševa. Kao što smo u prethodnom tekstu napisali, Dallas Mavericksi (27-22) su juèer gostovali kod San Antonio Spursa, gdje su upisali poraz 87:104. Uzrok poraza leži u tome što su imali 38% šuta  iz igre, a najbolji igraè Dirk Nowitzki je zabio 16 koševa, no uz vrlo  loš šut 5/21. Najviše od Mavericksa je zabio Jason Terry 18 koševa. Juèer im se vratio Shawn Marion, no Brendan Haywood i Delonte West æe još prièekati na povratak.

Iako su juèer imali utakmicu, iako im je prvi centar van stroja, dajemo više šanse za pobjedu Dallas Mavericksima.

Milwaukee Bucks  – Indiana Pacers  01.30

Milwaukee Bucksi (22-25) su juèer gostovali kod najlošije momèadi lige Charlotte Bobcatsa, koje su porazili sa 112:92. Iako su Bobcatsi bolje ušli u utakmicu i poveli sa osam koševa, to je ipak bilo sve od njih. Nakon toga na terenu je postojala samo gostujuæa momèad, koja je èini se, sa pola gasa dobila utakmicu sa 20 razlike. Od šest dvoznamenkastih igraèa Milwaukeeja, najbolji je je bio Luc Mbah a Moute sa svojih 20 koševa i 8 skokova. Danas im u goste dolazi jedna vrlo neugodna momèad, no momèad koja u zadnje vrijeme ne pruža dobre partije. Indiana Pacersi (27-19) su juèer kod kuæe izgubili od Phoenix Sunsa 111:113. Odluèujuæa je bila treæa èetvrtina koju su gosti dobili sa 14 koševa razlike 32:18. Iako su imali bolji šut od pobjednika i šut za tri poena 7/11, previše su griješili u fazi napada. Najefikasniji je bio Danny Granger sa svojih 28 koševa (4 trice). Bila je to  dosta nervozna utakmica u kojoj je iskljuèen bio trener Indiane Frank Vogel.

Malu prednost dajemo domaæim Milwaukee Bucksima koji u zadnje vrijeme pružaju bolje partije od svojih današnjih gostiju.

Golden State Warriors – Sacramento Kings  04.30

Zadnja utakmica veèeri æe se odigrati u Oaklandu, gdje æe domaæi Golden State Warriorsi (19-26) doèekati Sacramento Kingse (17-30). Warriorsi su zadnju utakmicu gostovali u Teksasu kod Houston Rocketsa gdje su poraženi sa 83:109. U porazu se najviše istaknuo novopridošli Richard Jefferson sa svojih 14 koševa.  Sacramento Kingsi (17-30) su zadnju utakmicu kod kuæe poraženi  sa 102:103. Iako su sredinom treæe èetvrtine zaostajali 14 koševa, nisu se predali te su u zadnjoj minuti i poveli. No slavlje im je pokvario Al Jefferson koji pogaða samo 0.9 sekundi prije kraja. Tyreke Evans je zabio 25 koševa, Marcus Thornton 22, no to ipak nije bilo dovoljno za pobjedu.

Danas možemo oèekivati jednu dinamiènu utakmicu, u kojoj malu prednost dajemo domaæim Golden State Warriorsima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE